Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple står for 92 % af overskuddet i mobilindustrien

Apple står for 92 % af overskuddet i mobilindustrien

Apple står kun for 20 % af smartphonesalget i 1. kvartal 2015, men kan alligevel hive intet mindre end 92 % af overskuddet fra mobilindustrien hjem.

De meget populære iPhones er en særdeles god forretning for Apple.
De meget populære iPhones er en særdeles god forretning for Apple.

Det er ingen overraskelse, at Apple forstår at omsætte for store summer med de mange eftertragtede iPhones.

Læs også: Samsung overhaler Apple i antal solgte smartphones

Det understreges nu i en rapport fra den finansielle virksomhed Canaccord Genuity bragt af Wall Street Journal, hvor det lyder, at Apple formår at skrabe hele 92 % af omsætningen i egne lommer i  1. kvartal 2015 Det skal ses i lyset af, at Apple kun står for et salg på 20 % af alle smartphones i denne periode.

Samtidig er der hele 1.000 forskellige producenter med i kampen om at få en lille bid af kagen, når det gælder omsætning og markedsandele. Alligevel er Apple ene om at stå for næsten hele overskuddet.

Læs også: Samsung oplever første nedadgående profit siden 2011

Det høje tal er en stor stigning i forhold til året forinden, hvor Apple ”kun” stod for 65 % af markedets overskud. Det er stadig ufatteligt i højt i forhold til nærmeste konkurrent, som er koreanske Samsung. I år står Samsung for 15 % af overskuddet.

Apple og Samsung kan stå samlet for mere end 100 % af overskuddet, fordi flere af de øvrige producenter endte med et underskud ifølge beregningerne fra Canancord.

Årsagen til det høje overskud fra Apple skyldes de passende høje priser, som Apple kan tage for sine iPhones. Den gennemsnitlige pris for en iPhone ligger på 4.400 kroner og er steget med over 200 kroner siden sidste år samtidig med at salget er steget 43 % på samme tid. Til sammenligning ligger den gennemsnitlige pris på en Android-enhed ifølge firmaet kun på 1.235 kroner.

Læs også: HTC-regnskab viser dårligste april måned i 6 år

”Apples dominans er noget, der er meget svært at overvinde. Apple skal begå et fejltrin på en eller anden måde, og jeg tror ikke, at det kommer til at ske,” siger tidligere teknisk direktør for det største amerikanske teleselskab, Verizon.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies