Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple stopper udviklingen af Aperture og iPhoto - satser istedet på ny Fotos app

Apple stopper udviklingen af Aperture og iPhoto - satser istedet på ny Fotos app

Apples advancerede fotoredigering Aperture bliver tilsyneladende skrottet til fordel for den kommende Fotos app.

I forbindelse med dækningen af WWDC 2014 (Apples udviklerkonference) fortalte mobilsiden.dk, at Apple vil bruge iCloud til dit samlede fotobibliotek med iOS 8. IT-giganten forener nemlig den nuværende Fotos app med iCloud, så alle brugernes billeder, video og organisering hertil kan synkroniseres gnidningsfrit på tværs af iOS, Mac og Windows(Web).Apples softwareansvarlige Craigh Federighi fremviste også den kommende Fotos app til Mac, der lanceres i 2015, men undlod at fortælle, hvad der skal så skal ske med iPhoto og Apples professionelle Aperture fotoredigeringssoftware. 

Nu har Apple udtalt til The Loop, at den kommende Fotos app skal erstatte både iPhoto og Aperture, og udvikling til begge vil derfor stoppe efter lanceringen næste år. Brugere af Aperture og iPhoto vil naturligvis kunne portere deres foto-bibliotek til den nye app, når den er klar. 

Udmeldingen fra Apple kommer ikke som den store overraskelse. Præsentationen af den nye Fotos app til Mac giver indtryk af en løsning der er enkel, flydende og med samme brugerflade og funktioner som finder vej til iPhone, iPad og iPod Touch med iOS 8 til efteråret. 

Apple klar med aggresiv iPod Touch lineup

Spørgsmålet er så bare om fotografer, der indtil nu har været trofaste brugere af Aperture vil kunne affinde sig med de tilgængelige funktioner i den kommende Fotos app. Da vi ikke helt kender dem endnu, kan vi naturligvis ikke svare på det spørgsmål.

Apple lover dog ved samme lejlighed at fortsætte udviklingen på deres professionelle software Logic Pro and Final Cut Pro.

Kilde: The Loop

 
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies