Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple tester nye iPhones med 3,95"-skærm

Apple tester nye iPhones med 3,95"-skærm

Der er flere iPhone-prototyper i omløb i Apples hovedkvarter. To af dem har angiveligt større skærm end forgængerne.

De nuværende iPhones er udstyret med en 3,5
De nuværende iPhones er udstyret med en 3,5"-skærm.
Foto: Apple

Apple er i fuld gang med teste flere nye versioner af iPhone, og to af disse er udstyret med en højere skærm end tidligere set.

Sådan lyder udmeldingen fra kilder, som 9to5mac.com har været i kontakt med.

Sitet hævder, at flere forskellige prototyper af den kommende iPhone i øjeblikket bliver testet på gangene i Apples hovedkvarter. Tykke skaller eller covers benyttes til at skjule designet.

Der skulle minimum være to test-versioner med større skærm end de sædvanlige 3,5" fra forgængerne. De går under kodenavnene N41AP (iPhone 5,1) og N42AP (iPhone 5,2). I begge tilfælde er der tale om en skærm på 3,95".

Bredden er den samme (1,94") som tidligere, men højden vil blive øget til 3,45", forlyder det. Det betyder, at skærmopløsningen vil blive 640 x 1136 pixels - 176 pixels længere. I så fald vil Apple ændre markant på forholdet mellem højde og bredde, som ikke længere vil være 3:2, men tæt på 16:9. Det forhold kender man blandt andet fra tv'et.

Ændringen kan give problemer i forhold til apps. Derfor er Apple ifølge 9to5mac.com i gang med at teste en speciel udgave af iOS-styresystemet, hvor der vil være fem rækker med app-ikoner på hjemmeskærmen for at fylde pladsen ud. Samtidig skal telefonens indbyggede apps 'forlænges', så de passer til den mere aflange skærm.

Der er ikke nogen meldinger om, hvordan Apple i så fald vil gøre livet lettere for app-udviklerne, som skal have tilpasset deres programmer og spil.

De to ovennævnte 3,95"-iPhones er begge udstyret med en hjem-knap. Den såkaldte 'dock connector' i bunden af telefonen, hvor opladeren tilsluttes, er imidlertid mindre end på de nuværende modeller.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

DX 22-05-2012 16:29:00

at drikke rigeligt, når der skal spises stråhatte ;)

0 0

Om brug af cookies