Apple tillader ikke links

Nye regler gør det umuligt at linke til egne hjemmesider fra applikationer.

Apple tillader ikke links

Apple er glade for regler – så glad at det nu rammer en række virksomheder såsom Google, Spotify og Amazon.

Virksomhederne må ikke længere linke til egne hjemmesider fra deres apps, når disse sælges fra Apples App Store. Det skriver Business.dk 

Apples nye retningslinjer for App Store kræver, at udgiverne af applikationer fjerner links til deres egne hjemmesider, hvis disse links giver mulighed for at købe tjenester fra udgiveren.

Apple tager normalt 30 procent i provision på alt indhold, som brugerne køber på App Store, men flere virksomheder har undgået denne provision ved at linke direkte fra deres applikationer til deres egne hjemmesider, hvorfra brugerne så kan købe et abonnement udenom Apples App Store. Det hul har Apple lukket med de nye regler

Flere virksomheder har allerede reageret på de nye regler. Google har fjernet e-bogs applikationen Google Books fra Apples App Store og flere andre overvejer at gøre det samme.

Andre virksomheder har dog valgt at bøje sig for de nye regler, og har fjernet links til deres egen hjemmeside fra deres applikation.

Seenste nyt om emnet

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. mobilsiden fulgte op på historien. 20/7/2011 gik vi videre med historien; Apple solgte i 20 millioner iPhones i sidste kvartal – Den videre beretning kan læses her. Se også de seneste nyheder om temaet her.