Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple tillader ikke links

Apple tillader ikke links

Nye regler gør det umuligt at linke til egne hjemmesider fra applikationer.

Apple er glade for regler – så glad at det nu rammer en række virksomheder såsom Google, Spotify og Amazon.

Virksomhederne må ikke længere linke til egne hjemmesider fra deres apps, når disse sælges fra Apples App Store. Det skriver Business.dk 

Apples nye retningslinjer for App Store kræver, at udgiverne af applikationer fjerner links til deres egne hjemmesider, hvis disse links giver mulighed for at købe tjenester fra udgiveren.

Apple tager normalt 30 procent i provision på alt indhold, som brugerne køber på App Store, men flere virksomheder har undgået denne provision ved at linke direkte fra deres applikationer til deres egne hjemmesider, hvorfra brugerne så kan købe et abonnement udenom Apples App Store. Det hul har Apple lukket med de nye regler

Flere virksomheder har allerede reageret på de nye regler. Google har fjernet e-bogs applikationen Google Books fra Apples App Store og flere andre overvejer at gøre det samme.

Andre virksomheder har dog valgt at bøje sig for de nye regler, og har fjernet links til deres egen hjemmeside fra deres applikation.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

David 27-07-2011 22:35:09

Apple er satme ikke kede af det..

0 0
Jeppe Andersen 28-07-2011 15:04:41

De kan jo bare finde en anden platform at udvikle til?

0 0
Kurt Hansen 28-07-2011 15:53:54

korrekt, det er der produkter, deres butik og deres regler. Men det er altså ikke deres stykke software som de sælger videre.

0 0
Jeppe Andersen 28-07-2011 19:04:29

men giver dig ret at de udnytter det groft fordi de kan :p

Tror faktisk ikke jeg ville gøre det anderledes :) Vi vil jo alle tjene penge

0 0
Zeb 28-07-2011 22:43:12

Det der vel i sidste ende kan blive et problem er at udbyderne af indhold stopper med at understøtte iOS? Så vidt jeg ved er der flere bladhuse i USA der allerede er stoppet eller kraftigt overvejer det. Apple tjener jo kassen på at sælge enhederne og på solgte programmer, såvel som på in-app purchase. Jo mere de strammer skruen jo flere findet en anden platform, og i en tid hvor det vælter med meldinger om nye android apps, så er det måske ikke så smart at skubbe indholds-udviklerne væk.

Langt de fleste vil naturligvis bukke sig for kravet fordi det handler om at det er bedre at tjene lidt end at tjene intet.

0 0
Per 28-07-2011 11:12:25

næ, hvorfor skulle de være der? deres produkter, deres butik, deres regler.. det er vel kun fair?

og hvis du nu siger at det kun er pga. de vil skovle flere penge ind, så ja, men hvem vil ikke det?

0 0

Om brug af cookies