Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple tjener kassen på Watch-gummirem til overpris

Apple tjener kassen på Watch-gummirem til overpris

Sportsremmen i Apple Watch koster sølle 13 kroner at fremstille, men Apple sælger det til en 34 gange højere pris, afslører et analyseinstitut.

En blå gummirem som denne til Apple Watch Sport koster kun 13 kroner at fremstille, men 440 kroner at købe.
En blå gummirem som denne til Apple Watch Sport koster kun 13 kroner at fremstille, men 440 kroner at købe.

Det er ingen hemmelighed, at Apples produkter ikke er blandt de billigste. Derfor er der også stor interesse for at undersøge, hvad det rent faktisk koster Apple at producere produkterne.

Nu er turen kommet til gummiremmen i sportsudgaven af Apple Watch i størrelsen 38 mm, som analyseinstituttet, IHS, har kigget efter i sømmene.

Læs også: Apple Watch: Dyrt at købe - billigt at fremstille

Her viser det sig, at Apple igen formår at tage styrtende med penge for et produkt, der er ufatteligt billigt at producere. I den tyske og franske App Store, hvor priserne er mest sammenlignelige med de danske, koster sportsremmen som løst tilbehør 59 € svarende til 440 kroner.

IHS' analyse lavet for Reuters viser, at der under produktionen kun er omkostninger for Apple svarende svarende til $2,05 eller sølle 13 kroner. I beregningen er der ikke medtaget omkostninger ved pakning og forsendelse, som der også følger små udgifter ved.

Læs også: Samsung Galaxy S6 Edge - en bekostelig affære at producere

Hvis du synes, at prisen på 440 kroner er lige i overkanten for en gummirem til Apple Watch, er der masser af muligheder for at finde tredjepartsremme til færre penge og i alternative designs fra eksempelvis Monowear og MyCell.

Apple Watch undersøgt af samme firma

Det er ikke første gang, at IHS skiller produkter ad for at blive klogere på, hvad de koster at producere i forhold til, hvad firmaerne tager for dem og tjener på af disse.

Senest gjaldt det Apple Watch og Samsung Galaxy S6 Edge, som - ikke overraskende - blev solgt med ganske stor fortjeneste.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies