Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple-topchefen får med riven af tidligere salgschef

Apple-topchefen får med riven af tidligere salgschef

Tidligere Apple salgschef kommer med kritik af topchefen, som beskrives som værende bedre til tal end til at lede et firma.

Apples topchef Tim Cook
Apples topchef Tim Cook

Mange ved at Apples tidligere topchef, den nu afdøde Steve Jobs, ikke var nem at arbejde for og bliver i Walter Isaacson’s biografi beskrevet som lidt af en sociopat, med en dyssocial personlighed.

 - Det er nu muligt at købe Steve Jobs biografi

Men Apples nuværende topchef, Tim Cook, skulle ikke være bedre ifølge en tidligere salgschef ved Apple. Det skriver Readwrite.com.

 - Tim Cook er manden der skal overtage Apple

Den tidligere salgschef ved Apple, David Sobotta, beskriver Tim Cook som en person, der ikke har nogen form for loyalitet i forhold til de nærmeste medarbejdere og er en bedre talknuser end leder.

 - ”Han foretrækker at rode med regneark og tal. Han er ikke en naturlig leder. Han er en bestyrer,” lyder det fra Sobotta, som var ansat ved Apple fra 1984 til 2004.

David Sobotta mener også, at fyringen af Scott Forstall og John Brownell viser, at Tim Cook hellere vil fyre folk fremfor finde ud af hvad problemet er.

 - iOS-chefen forlader Apple – er Maps grunden?

 - ”Fra hvad jeg så, så er Tim den type, der hellere vil fyre folk i stedet for at forsøge at finde ud af, hvad problemet er. Jeg følte aldrig han var interesseret i detaljerne med mindre det drejede sig om tal,” siger Sobotta.

Sobotta kritiserer også Tim Cook for ikke, at have en oprigtig passion for teknologi – i hvert fald ikke sammenlignet med Steve Jobs.

Til Tim Cooks forsvar skal det siges, at det er 8 år siden, at Sobotta arbejdede ved Apple og meget kan være sket på de år. Sobotta har desuden en blog om Apple, samt skrevet en bog om hans 20 år ved Apple, derfor kan dette angreb mod Tim Cook også være for at få omtale af bogen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies