Apple trækker Ericsson i retten på grund af LTE-patenter

Selvom de to firmaer indgik en aftale om patenterne for nogle år siden, så mener Apple, at Ericsson ikke er fair

Apple trækker Ericsson i retten på grund af LTE-patenter

Endnu en gang finder Apple sig selv i en retssag, og denne gang er det svenske Ericsson, der står på den anden side af skranken. Striden drejer sig om en række patenter, der omhandler LTE-teknologien og kompensationen for at bruge dem.

Læs også: Apple sagsøgt over manglende lagerplads

Apple mener ikke, at svenskernes patenter er essentielle for industriens standarder, og at Ericsson kræver for meget for dem.

Ericsson udregner priser for patenterne ud fra den pris en producent tager for hele den enhed, Ericssons teknologi er i. Apple mener, at prisen skal regnes ud fra hvad den chip, Ericssons teknologi er på koster, hvilket eksempelvis er noget mindre end en hel iPhone.

Læs også: Apple bliver sagsøgt over iMessage-problem

Nu skal retten afgøre, om Ericssons patenter er essentielle, og om Apple har forbrudt sig mod dem. Hvis rettens afgørelse falder ud til svenskernes fordel, vil Apple bede retten om at fastsætte en fair pris.

Siden 2008 har Apple og Ericsson haft en aftale om en lang række patenter, herunder en del af de patenter, retten nu skal tage stilling til.

Videre nyt om Apple

Historien er stadig aktuel. mobilsiden har holdt fast i temaet. Efterfølgende d. 12/1/2015 publicerede vi historien om Apple har smuthul til gratis apps – Læs den her. Aktuelt nyhedsstof om emnet kan du læse her..