Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple truer Telekæden og forlanger erstatning for iPhonesalg

Apple truer Telekæden og forlanger erstatning for iPhonesalg

Teleforretninger skal ikke trodse store producenter som Apple. Nu har Telekæden modtaget besked fra Apple om, at Iphone salget skal stoppet øjeblikkeligt.

Læs også:<br /><a href=IPhone sælges nu i Danmark - uden om Apple

Debat om emnet, klik her!" />

Noget tyder på, at Apple ikke går ind for et frit og uafhængigt telemarked.

Telekæden, der et stykke tid har importeret iPhone, og solgt den uden om de traditionelle salgskanaler, trues nu af Apple.

Firmaet forlanger, at Telekæden omgående stopper iPhone-salget, returnerer alle telefoner til Apple og betaler erstatning. Desuden forlanger Apple, gennem deres danske advokat Johan Løje, at Telekæden skriver under på, at kæden aldrig fremover vil sælge Apples produkter uden deres samtykke, skriver Politiken.dk

Hos Telekæden kalder salgsansvarlig Klaus Engelbreth, Apples henvendelse, for en alvorlig trussel mod varenes frie bevægelighed og prisfastsættelse. Han ærger sig over, at Apple ikke vil være medspiller.


!! Mobilsiden.dk mener !!

Hvis Apple får medhold i en eventuel retsag mod Telekæden, kan det få store konsekvenser for telemarkedet i Danmark, da producenterne dermed suverænt kan bestemme, hvem der sælger hvilke produkter. Bliver det en realitet, kan det kun føre til højere priser.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Simon Petersen 10-12-2007 00:11:03

!! Mobilsiden.dk mener !!

Hvis Apple får medhold i en eventuel retsag mod Telekæden, kan det få store konsekvenser for telemarkedet i Danmark, da producenterne dermed suverænt kan bestemme, hvem der sælger hvilke produkter. Bliver det en realitet, kan det kun føre til højere priser.


Sikke noget pjat. Vi har allerede en sund konkurrence blandt mobilselskaberne (TDC, Sonofon, Telia m.v.), at Apples sag ikke vil røre ved noget. Nokia og Sony Ericsson kan kun være interesseret i dette markede, fordi de sælger mange flere mobiler, end de ellers ville, hvis priserne var højere. Mobiler er så billige i dag, at man sagtens kan smide sidste års model ud, og købe en ny (ret ringe produceret) mobiltelefon. Sådan er markedet i dag.

Men udviklingen i selve mobiltelefonerne har stået næsten stille. Kun Sony Ericsson har stor success med deres Cybershot telefoner, hvor man endelig har et rigtig megapixel kamera i sin mobil. Men rent software mæssigt, er der ikke sket meget. Jeg mener Apple har svaret på at komme en tand videre, og prisen er ret aggressiv, så mange andre smartphones ikke kan følge med (specielt i USA). Og det er ikke nogen hemmelighed at resten af producenterne er lidt bange, og skynder sig at få nogle iPhone konkurrenter på markedet. Senest har vi set HTC Touch, der desværre er en stor skuffelse, med dårlig skærmopløsning og underlig menu.

For at vende tilbage til Apple vs. Telekæden sagen, så ønsker Apple den bedste forbrugeroplevelse, men i Danmark er vi efterhånden skeptiske overfor alt, at vi ikke stoler på nogen producenter mere. Men uden en ordenlig aftale med et teleselskab, er hele idéen ved iPhone fortabt. Her er grunden:

1. Visual Voicemail - det understøtter det danske netværk ikke automatisk, så det kræver at f.eks. TDC eller Telia er med til at ændre det på deres netværk, så brugeren har mulighed for at benytte denne service.

2. Rigtig webbrowser, iTunes Store og e-mail klient - det kræver at man har et abonnement der passer til. Pt. koster internetbrug ca. 10-15 kr./Mb via GPRS, og med hjemmesider i dag, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. En video på 5 min. fra YouTube kan hurtigt koste 180 kr. som det er idag. Mobil internet skal være et fast beløb med frit forbrug, før man kan bruge det til noget. Lige nu er det danske marked alt for uambitiøst på det område.

0 0

Om brug af cookies