Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple tvinger Telekæden til forlig

Apple tvinger Telekæden til forlig

Telekæden har fået armen vredet om på ryggen af Apple, der tvinger kæden til at indgå forlig, i sagen om salg af importerede iPhones.

Balladen startede i november 2007, da Telekæden begyndte salget iPhone, selvom det stadig var uafklaret, hvornår Apple ville lancere mobilen i Danmark. Telekæden blev af Apples advokat "opfordret" til at stoppe salget af mobilen, skriver Computerworld.

Klaus Engelbreth, kundeservice- og reklameansvarlig hos Telekæden, lagde i december måned ud med, at Apple skulle være en medspiller og ikke modspiller. Piben har i mellemtiden fået en anden lyd, da Telekæden føler sig tvunget til, at indgå forlig med Apple.

Telekæden har sammen med selskabets advokat fået vurderet sagen rent juridisk, og efterfølgende har ledelsen måtte konstatere, at man ikke ønsker at trække sagen i langdrag. Derfor indgås nu forlig.

Forliget betyder, at Telekæden betaler kompensation til Apple. Beløbet er dog ukendt. Klaus Engelbreth siger til Computerworld, at der ikke er tale om svimlende beløb, men at der er taget udgangspunkt i de telefoner, der er solgt.

Telekæden fokuserer ikke på beløbets størrelse, men den problematik om, at en producent kan få lov til at styre markedet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies