Apple udbetaler 13 gange flere udviklerpenge end Google

Nye tal viser at udviklere til iOS platformen får mere end 13 gange så stor en indtjening som hos Google.

Apple udbetaler 13 gange flere udviklerpenge end Google

ABI Research er kommet med nye tal der viser at Google skal til at stramme op, hvis de fortsat vil have udviklere til at udvikle applikationer til Google Play.

Ifølge mobileusers.com, så udbetalte Apple nemlig 4,2 milliarder dollars til sine udviklere i 2011, et tal som Google langt fra opnåede. De udbetalte nemlig 320 millioner dollars, og altså mere end 13 gange mindre end Apple.

ABI Research viser dog et mere skræmmende syn på køberne af applikationerne. Det viser sig nemlig at det kun er tre procent af forbrugerne der står for hele 20 procent af applikationskøbene.

Det tal er i sig selv foruroligende for både Apple og Google. Men et andet tal viser også at 70 procent af forbrugerne, køber ingen eller ganske få applikationer.

Dog skal man tage overnævnte statistik med et gran salt, eftersom at tallene er udarbejdet ud fra applikationer der koster penge. Tallene fra gratis applikationer med mulighed for ”in-app” køb er altså ikke med i denne statistik.

Fortsættelse følger

Redaktionens fokus på tematikken gik videre. mobilsiden fulgte op på historien. Allerede d. 14/5/2012 publicerede vi en opfølgning med et indlæg med tematikken Apple dominerer det japanske smartphone-marked – Læs fortsættelsen her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.