Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple udgiver nye iPod touch, nano og shuffle

Apple udgiver nye iPod touch, nano og shuffle

For første gang i tre år bliver Apples iPod touch, iPod nano og iPod shuffle opdateret med bedre hardware og nye farver.

Sådan ser den nye iPod-samling ud med de nye, friske farver.
Sådan ser den nye iPod-samling ud med de nye, friske farver.

Apple givet sin portefølje af iPods en tiltrængt opdatering, så de er mere tidssvarende i forhold til den seneste iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Det fortæller it-giganten i en pressemeddelelse.

Læs også: Se om din iPhone, iPad og iPod får iOS 9-opdateringen

De største opdateringer er at finde i iPod touch, som nu er udstyret med den seneste Apple A8-processor, der også sidder i de seneste iPhones. Denne processor har ifølge Apple en 10 gange hurtigere ydeevne, når det gælder grafik. Det skyldes blandt andet understøttelsen for Metal, som giver udviklere adgang til at programmere bedre optimerede spil til grafikchippen.

Den nye iPod touch byder også på en såkaldt M8-bevægelsessensor, som registrerer bevægelser og andet data. Det betyder, at iPod shuffle nu kan bruges sammen med fitnessapps såsom Apples egen Sundhed-app.

Nyt iSight-kamera i iPod touch

På kamerafronten er der også nyheder at finde. I den tidligere iPod touch sidder der et 5 megapixel kamera. Det er nu blevet til 8, så du blandt andet kan tage panoramafotos i en opløsning på 43 megapixels og som har 3 x zoom.

En af de øvrige store nyheder er tilføjelsen af Apple Music, så du på farten kan gøre brug af Apples relativt nye streamingtjeneste af musik. Det skyldes, at den nye iPod touch kommer præinstalleret med iOS 8.4-softwaren, som har den nye Musik-app installeret.

Nye priser på iPod touch

Med den forbedrede hardware i iPod touch følger også ændrede priser. Der findes nu 4 forskellige konfigurationer med 128 GB som den nye til samlingen. Ændringerne betyder, at priserne er steget mellem 200 og 300 kroner og nu lyder:

  • 16 GB: 1.749 (før 1.549)
  • 32 GB: 2.199 (før 1.949)
  • 64 GB: 2.649 (før 2.349)
  • 128 GB: 3.499 (ny)

Her er de fem nye og opdaterede farver, som du nu kan købe iPod-modellerne i.
Her er de fem nye og opdaterede farver, som du nu kan købe iPod-modellerne i.

5 nye farver for alle iPod-modeller

Sidst, men ikke mindst, så opdaterer Apple også hele iPod-porteføljen med fem nye, friske farver. Du kan derfor nu købe både iPod touch, iPod nano og iPod shuffle i henholdsvis Space Gray, sølv, guld, pink og blå.

Ingen Apple Music i iPod nano og shuffle

iPod nano og iPod shuffle har ikke gennemgået nogle øvrige ændringer af hardwaren udover farveændringerne.

Læs også: Første kig: Sådan er det nye Apple Music

Til gengæld er det kommet frem, at du ikke kan benytte dig af Apple Music på disse to små iPods, da de ikke har nogen WiFi-forbindelse. Apple Music kræver nemlig en aktiv WiFi-forbindelse for at forhindre piratkopieret musik fra tjenesten og for at kunne bekræfte ægtheden af dit abonnement.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies