Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple udsender iOS 7.1 - hent den nu

Apple udsender iOS 7.1 - hent den nu

Efter lang ventetid er Apple nu endelig klar med fejlrettelser og flere funktioner til iPhone, iPad og iPod Touch.

Det tidligere Rygte: Fejlrettelser til iPad med iOS 7.1 forsinkes til marts endte alligevel med at holde stik. iOS 7.1 er ganske vist for alle iOS-enheder, men tidligere iPad generationer har været hårdt ramt på ydelsen efter opdatering til iOS 7 i september. 

Apple har, efter en lang testperiode, endelig frigivet opdateringen til masserne, og vi har herunder samlet de vigtigste nyheder, du kan se frem til efter opdateringen.

Åbner sluserne for CarPlay

I starten af måneden kunne vi fortælle, at Apple præsenterer CarPlay - iOS integration i bilen. CarPlay er resultatet af Apples samarbejde med adskillige bilproducenter, for at integrere iOS til bilen. 

Indtil videre har vi set hvordan det ser ud i en Ferrari, Volvo og Mercedes, og nu er de danske iPhones altså klar, til at udnytte funktionen fuldt ud.

Siri bliver smartere

iOS 7.1 bringer desværre ikke en dansktalende Siri til den kære æblemobil. Funktionen virker dog glimrende på engelsk, og i dette Tip: Siri er iOS-enhedernes svar på en “au pair”. Se selv hvad funktionen kan hjælpe dig med viser vi, hvordan du kommer igang.

iOS 7.1 byder istedet på en forbedret betjening af Siri manuelt. Du kan nu holde knappen Hjem nede mens du taler, og slippe den når du er færdig. Så er Siri fri for at finde ud af, hvornår du er færdig med at tale.

 

Kalenderen er bedre nogensinde

Apple ændrede markant på kalenderen med iOS 7, og det resulterede i utilfredse kunder, der havde svært ved at vænne sig til den nye oversigt. iOS 7.1 har nu bragt det genkendelige overblik tilbage i månedsoversigten via en særlig knap, og det er der sikkert mange af læserne der bliver glade for. 

Derudover har de tilføjet landespecifikke helligdage, hvilket må siges at være en skridt i den rigtige retning for Apple. Mangler du stadig ugenumre på dine iOS-enheder, så anbefaler vi gerne dette Tip: Få ugenumre på din iPhone kalenderen fra Mobilsiden.dk.

Ikke helt slut med zoomede baggrundbilleder

Da Apple introducerede iOS 7, bød den på en enorm fed “parralax” effekt, der altså betyder, at skærmen reagerer på enhedens bevægelser. De havde dog ikke informeret kunderne godt nok om den nye feature, da de så det som en fejl, når baggrundsbilledet ikke længere kunne placeres valgfrit. 

Netop derfor valgte vi på Mobilsiden at lave dette Tip: Få hele baggrundsbilledet tilbage i iOS 7! Effekten kan nu slåes fra seperat på hjemmeskærmen, men det er stadig ikke muligt, at placere billedet valgfrit med de sorte bjælker. Ønsker du dette, så brug det førnævnte tip.

 

Det med småt

Apple har yderligere fejlrettelser og forbedringer med i opdateringen og dem har vi samlet herunder til jer:

- Forbedrede funktioner i iTunes-radio (Apples streamingtjeneste der endnu ikke er tilgængelig for danskerne)

- Forbedringer i Tilgængeligheds-indstillingerne

- Ny kameraindstilling aktiverer automatisk HDR for iPhone 5S

- Understøttelse af iCloud-nøglering i flere lande

- Meddelelser om FaceTime-opkald fjernes automatisk, når du besvarer opkaldet på en anden enhed.

- Retter en fejl, der kunne medføre systemsvigt på hjemmeskærmen

- Forbedret genkendelse af fingeraftryk i Touch ID

- Forbedret ydeevne for iPhone 4

- Retter en fejl, hvor ediketten på Mail-symbolet blev vist forkert ved mere end 10.000 ulæste e-mails

- Opdateringen indeholder forbedringer af brugergrænsefladen

Hent den gratis på din iOS enhed

Som ved alle andre softwareopdateringer til iOS, så får hele verden adgang på én gang, hvilket skaber kødannelser ved serverne. Sørg for en god ordens skyld, at tage en sikkerhedskopi af din enhed inden opdateringen. Det gøres enten gennem iCloud på enheden, eller ved at slutte den til iTunes på computeren.

Selve opdateringen kan hentes gratis under: Indstillinger, Generelt, Softwareopdatering eller via iTunes på din computer.  


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jan Christensen 11-03-2014 09:30:07

Og kæmpe forbedring på ipad 3

3 0
hellas7 10-03-2014 23:53:03

KÆMPE forbedring på iphone 4. Den er decideret brugbar nu.

7 0
Om brug af cookies