Apple vil erstatte kreditkortet med iPhone og iPad

Apples kommende håndholdte gadgets får indbygget teknologi, så de kan bruges som digitale betalingsløsninger på farten.

Apple vil erstatte kreditkortet med iPhone og iPad

Det føles som om, at vi bruger vores smartphones til stort set alt, men skal vi tro denne historie fra Bloomberg, så ser Apple gerne at vi også bruger firmaets håndholdte gadgets til betalingstransaktioner i stedet for vores gode, gammeldags kreditkort.

Skal vi tro historien, så vil den næste iPhone og den næste iPad får integreret Near Field Communications (NFC)-teknologi, der gør det muligt at kommunikere med en trådløs modtager over få centimeters afstand.

Teknologien gør det muligt at bruge en bærbar enhed som en digital nøgle eller et sikkert betalingsmiddel, og er allerede rimelig udbredt i Japan.

Ideen er helt at slippe for kredit- og nøglekort og eksempelvis tjekke ind og ud af hotellet med din mobiltelefon, åbne og låse døren og endda bruge din lommegadget til når du skal igennem lufthavnen.

Mest interessant er selvfølgelig muligheden for at betale for produkter, tjenester og ydelser med din mobiltelefon, og her ser Apple store muligheder for at skabe en ny indtægtskilde ved at være mellemmand til potentielt milliardvis af transaktioner.