Apple vil forbyde mere Samsung-grej i EU

Apple kræver salgsstop for både Samsung Galaxy-smartphones og tablet-computere i hele EU.

Apple vil forbyde mere Samsung-grej i EU

Det kan godt være, at det tyske salgsstop for Samsung Galaxy Tab 10.1 er ophævet, men nu slår Apple tilbage.

Det sker via en hollandsk domstol i Haag, hvor Steve Jobs & Co. kræver et påbud om fuldt salgsstop for mobilerne Galaxy Ace, Galaxy S, og Galaxy S II samt tablet-computerne Galaxy Tab 7 og Galaxy Tab 10.1. Det skriver hollandske Webwereld.

Apples klage indeholder også et krav om, at alle enheder ude hos distributører og på hylderne hos detailbutikker returneres til Samsung inden for to uger – for den koreanske elektronikgigants regning forstås.

Apples holdning er, at alle der ikke returnerer Galaxy-enhederne til Samsung krænker Apples intellektuelle ejendomsret.

Samsung meddeler, at firmaet vil ”blive ved med at forsvare og beskytte vores intellektuelle ejendom og sikre vores fortsatte innovation og vækst indenfor mobile enheder.”

Denne sag er del af en større konflikt mellem Apple og en række forskellige firmaer, der bruger Googles Android-operativsystem.

Google har netop givet tilbud på køb afMotorolas mobildivision, et træk, der vurderes som værende et forsøg på at beskytte Android-platformen. Med i købet følger nemlig over 17.000 patenter og 7.000 verserende patentansøgninger.

Opdateringer i sagen

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Allerede d. 18/8/2011 bragte vi nyt i sagen med artiklen om Medie: Apple satser på 7. oktober til iPhone 5 – Forstættelsen om temaet kan læses her. Læs også seneste nyt om temaet her.