Apple vil gøre Airplay uafhængig af Wi-Fi

iPhone, iPads og iPods kan snart streame trådløst til anlæg, højttalere og Apple TV uden brug af Wi-Fi, hævder kilder.

Apple vil gøre Airplay uafhængig af Wi-Fi

Apples AirPlay-teknologi gør det muligt at streame musik fra iPhone, iPad eller iPod trådløst til eksempelvis bærbare højttalere. Det kræver imidlertid, at begge enheder er koblet på samme Wi-Fi-netværk – i hvert fald indtil videre.

Ifølge The Telegraph kan “kilder med kendskab til iPhone-producentens planer” således afsløre, at Apple har arbejdet på en løsning, hvor selve “iProduktet” skaber sin egen direkte forbindelse.

Internt i Apple bliver den nye udgave af AirPlay angiveligt benævnt som ‘AirPlay Direct’, men der er højst sandsynligt mere tale om en arbejdstitel end et endeligt navn.

AirPlay-teknologien benyttes også til at streame musik, video, billeder spil etc. til den såkaldte Apple TV-boks, som er forbundet til fjernsynet.

Ifølge The Telegraph kan vi forvente en præsentation af ‘AirPlay Direct’ samtidig med afsløringen af en ny iPhone. Rygtesmedene mener, at det vil ske onsdag den 12. september.

Videre om temaet

Vores redaktion har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 28/8/2012 bragte vi en ny vinkel på temaet ”Techtember” presser Apples lanceringsplan – Læs fortsættelsen her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.