Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vil gøre Airplay uafhængig af Wi-Fi

Apple vil gøre Airplay uafhængig af Wi-Fi

iPhone, iPads og iPods kan snart streame trådløst til anlæg, højttalere og Apple TV uden brug af Wi-Fi, hævder kilder.

Apples AirPlay-teknologi gør det muligt at streame musik fra iPhone, iPad eller iPod trådløst til eksempelvis bærbare højttalere. Det kræver imidlertid, at begge enheder er koblet på samme Wi-Fi-netværk - i hvert fald indtil videre.

Ifølge The Telegraph kan "kilder med kendskab til iPhone-producentens planer" således afsløre, at Apple har arbejdet på en løsning, hvor selve "iProduktet" skaber sin egen direkte forbindelse.

Internt i Apple bliver den nye udgave af AirPlay angiveligt benævnt som 'AirPlay Direct', men der er højst sandsynligt mere tale om en arbejdstitel end et endeligt navn.

AirPlay-teknologien benyttes også til at streame musik, video, billeder spil etc. til den såkaldte Apple TV-boks, som er forbundet til fjernsynet.

Ifølge The Telegraph kan vi forvente en præsentation af 'AirPlay Direct' samtidig med afsløringen af en ny iPhone. Rygtesmedene mener, at det vil ske onsdag den 12. september.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tommy 31-08-2012 11:09:43

Det er vel ikke anderledes end at hvis to enheder har wifi tændt, så behøver man bare at connected dem - forudsat de begge understøtter wifi direct...

Du kan købe en HP printer og sende billeder fra din mobil, uden at de er forbundet til dit hjemmenetværk, de skal bare have wifi tændt og så forbinder de på den måde - lidt ligesom med bluetooth(der heller ikke behøver en router) - bare hurtigere hastighed.

Det er altså ikke den dybe tallerken Apple er ved at opfinde (selvom de gerne vil have det til at lyde sådan) -den er opfundet - og airplay er jo blot en restriktiv metode a la DLNA

0 0
31-08-2012 12:34:35

Nej nej, det er noget helt nyt, og bare vent de har patent på det.

0 0
CJ 31-08-2012 22:45:58

Fungerer fint i praksis med SG3 og Allshare Cast Dongle (Wifi direct). Men det var selvfølgelig Apple der fandt på det først må man huske :-)

0 0
Om brug af cookies