Apple vil gøre det nemmere at finde apps i App Store

Apple vil ifølge et rygte gøre det nemmere at finde apps blandt de 1,5 mio. forskellige apps i App Store, og det kræver en ordentlig overhaling.

Apple vil gøre det nemmere at finde apps i App Store

Med hele 1,5 mio. apps tilgængelig i Apples App Store er det ikke altid nemt at finde lige præcis den app, man leder efter. Derfor er Apple angiveligt i fuld gang med at udvikle på en ny og bedre App Store, der skal gøre det let at finde apps og for udviklere at få fremhævet apps i søgeresultater mod betaling.

Læs også: Størst indtægt i App Store trods flest downloads i Google Play

Ifølge Bloomberg har Apple sat et team på 100 mand til at løse det ”luksusproblem”, som Apple har – nemlig at det er blevet svært at finde hoved og hale i det store mylder af apps. Arbejdet er dog stadig i en tidlig fase, og det er derfor ikke muligt for kilderne at afsløre mere om, hvad forbedringerne helt præcist omfatter.

Apps kan rangere bedre mod betaling

Derimod forlyder det også, at Apple arbejder på at indføre et lignende system, som Google benytter både i sin søgemaskine og i Play-butikken: At app-udviklere kan købe sig adgang til at blive fremhævet højere end andre apps i søgeresulaterne.

Ifølge Bloomberg vil det fungere sådan, at en app kan rangere højere blandt søgeresultaterne ved søgninger såsom ”fodboldspil”, ”ordpuslespil” eller ”blackjack”. For Apple ligger der formentligt en ekstra intægtskilde ved at tilbyde en sådan ordning, da det naturligvis vil være i udviklernes interesse at få den størst mulige eksponering i App Store. Brugerne får samtidig nem adgang til en lang række relevante resultater som det øverste.

Læs også: Apples App Store runder 1,5 mio. apps

Der er endnu ingen oplysninger om, hvornår den nye og forbedrede App Store vil se dagens lys, da arbejdet som bekendt netop er stablet på benene.

Sidste tilføjelse til historien

Emnet er stadig relevant. mobilsiden gik videre med historien. Allerede d. 7/4/2016 kørte vi en opfølgning med artiklen om Apple iPhone SE til test – første kig [WEB-TV] – Artiklen finder du her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.