Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vil lancere iMessage til Android ved WWDC

Apple vil lancere iMessage til Android ved WWDC

Apple vil lancere den populære iMessage-app til Android-smartphones ved den kommende WWDC-event ifølge kilder tæt på den californiske it-gigant.

Apple har i mange år været længder foran ærkerivalen Google, når det gælder at levere en komplet tjeneste til at chatte med alle bekendte på tværs af Apple-produkter. Særligt funktionen med at iMessage-beskeder automatisk omdannes til SMS-beskeder, hvis modtageren ikke bruger iMessage, gør beskedtjenesten smart.

iMessage har også været et vigtigt salgsargument for at vælge en iPhone eller iOS-produkt frem for Android eller Windows Phone/10 Mobile, fordi ønsket om at beholde den nemmee kontakt med andre iMessage-brugere har holdt mange tilbage i Apples økosystem.

Læs også: Gør din iMessage og FaceTime mere sikker [TIP]

Selv om iMessage fungerer som et incitament til at forblive på iOS-platformen, ser Apple ud til snart at tilbyde beskedtjenesten på den konkurrerende platform Android. Det er ’kilder med kendskab til Apples planer’, der ifølge hjemmesiden MacDailyNews mener at vide, at Apple løfter sløret for Android-understøttelse af iMessage ved den kommende WWDC-event denne mandag den 13. juni.

”Apple er i stadig større udstrækning fokuseret på tjenester, hvilket vil sige at åbne op for visse veje ud over dets egne iOS- og OS X-platforme,” lyder det fra kilden.

Såfremt iMessage til Android bliver en realitet, bliver det pludselig også langt mindre problemfrit at skifte mellem iOS og Android. Tidligere iOS-brugere slipper dermed for at skulle konvertere dem selv og bekendte til en anden tjeneste såsom WhatsApp, Hangouts eller Googles kommende Allo-app.

Læs også: Apple bliver sagsøgt over iMessage-problem

Apples mulige udgivelse af iMessage til Android kan også ske i erkendelse af, at det må være bedre for Apple at have tidligere iOS-brugere delvist i Apples økosystem ved at de bruger iMessage via Android frem for at de fuldstændig opgiver Apples kæmpe økosystem.

Årsagerne til, at Apple vil tilbyde Android-brugere iMessage kan være mange. Èn ting er i hvert fald sikker. Det er på ingen måde usandsynligt, at det bliver en realitet, da Apple allerede har to apps udgivet i Googles Play-butik: Apple Music og Move to iOS.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies