Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vil opfordre til organdonation i iOS 10

Apple vil opfordre til organdonation i iOS 10

I iOS 10 vil Apple opfordre millioner af iPhone-ejere til at blive organdonor via Sunhed-appen for at komme problemet med manglende organdonorer til livs.

Tim Cook var stod til rådighed og donerede en del af sin lever, da Steve Jobs blev syg i 2009.
Tim Cook var stod til rådighed og donerede en del af sin lever, da Steve Jobs blev syg i 2009.
Foto: Getty Images

Apple går ind i kampen for at redde flere menneskeliv, der står på venteliste til et nyt organ. I USA, lige som i mange andre lande, mangler der organdonorer, og her ser Apple en oplagt mulighed for at afhjælpe problemet.

Læs også: Apple-patent kan forhindre dig i at fotografere

I appen Sundhed i iOS 10 vil Apple således gøre det nemmere at blive organdonor. iOS 10-opdateringen vil tilføje en tilmeldingsknap i appen, hvor brugere hurtigt kan tilmelde sig - eller rettere tage stilling til spørgsmålet om organdonation.

Det er dog kun noget, der kun vil blive aktiveret for amerikanske brugere i første omgang, når iOS 10 ruller ud - formentlig i september. Det skriver CNBC.

Sundhed-appen i iOS 9 får i den kommende iOS 10 en organdonation-knap for amerikanske brugere.
Sundhed-appen i iOS 9 får i den kommende iOS 10 en organdonation-knap for amerikanske brugere.
Foto: Apple.com

Manglen på organdonorer er ikke 'bare' et problem i de fleste lande. Det er også noget, som Apples tidligere direktør, Steve Jobs, selv har mærket på egen krop. I 2009 gennemgik han en 'pinefuld' ventetid, før han modtog en del af en ny lever fra ingen ringere end Apples nuværende direktør, Tim Cook, da deres blodtype matchede.

Organdonation må dermed siges at være en noget, som begge Apple-direktører har på haft tæt på livet, og Tim Cook håber med den kommende tilføjelse i Sunhed-appen i iOS 10, at antallet af organdonorer på venteliste kan nedbringes.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies