Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vil overvåge hackere med nyt patent

Apple vil overvåge hackere med nyt patent

Apple har søgt om patent på et program, der indeholder foranstaltninger til at beskytte iPhone ejere fra tyve eller andre uvedkommende brugere. Men også jailbreak kan overvåges.

Apples nye patentansøgning med titlen "Systemer og metoder til udpegning af uautoriserede brugere af en elektronisk anordning” vil ud over tyveri også beskytte Apple mod jailbreaks og anden uautoriseret brug af iPhones, som fx. unlock eller udskiftning af simkort.

I patentansøgningen beskriver Apple, hvordan programmet kan identificere om en iPhone bliver:

- ”Hacket, jailbreaket eller om SIM-kort er i gang med at blive fjernet.”

Registreres uautoriseret brug, kan programmet aktivere iPhone kameraet, geo-tagge billedet og uploade det til nettet. Samtidig sletter programmet personfølsommedata fra iPhonen med det samme, og sender det til en server.

Apple beskriver, ifølge det uafhængige netmedie The Register, patentet som en hjælp til iPhone-ejere, og at det skal forhindre andre i at få adgang til brugerens kreditkortoplysninger, cpr-numre, bankoplysninger, hjemme-adresser eller andre følsomme informationer ved simpelthen at lukke for adgangen til dem.

Jailbreak overvåges

Men helt for Apples grønne æbles skyld, er patentet vist ikke.

Programmet kan nemlig også registrere, hvis der pludselig er en forøgelse af hukommelsesaktiviteten, der indikerer, at iPhonen kører uautoriseret software.

Desuden omfatter programmet stemme-genkendelse, accelerometer, til at opdage, hvis en tyv løber med din iPhone, og endda en hjerterytme sensor.

Vi må håbe, Steve Jobs ikke får besked, mens du ligger i badet og synger falsk, eller løber ud for at slukke for brødristeren.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anton 26-08-2010 11:59:12

Ærgerligt, det skal gå denne vej.
Havde håbet på, at apple ville gøre deres system lidt mere åben :-((
Men har heldigvis skiftet min ud med en Android tlf.
Var ellers glad for min gamle 3GS.

0 0
25-08-2010 12:42:36

Stakkels Iphone brugere hvis det bliver virkelighed :-o

0 0

Om brug af cookies