Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vil producere biler om fem år

Apple vil producere biler om fem år

Kilder bekræfter, at Apple har bilbranchen i søgelyset. Den første iBil kan være klar allerede i 2020.

Der har længe verseret rygter omkring Apples bil-drømme. Ønsketænkning, mener nogle, eller en logisk udvidelse af forretningen ifølge analytikere. Kilder med insiderviden bekræfter nu, at Apples bilplaner er mere end bare fantasi, skriver Bloomberg.

Den første æble-bil kan faktisk trille ud på landevejene om bare fem år.
Selvom 2020 kan synes langt ude i fremtiden, stemmer det overens med udviklingstiden i bilbranchen generelt. Her tager det typisk 5 til 7 år at udvikle en ny model. Apples bilplaner fremstår derfor som ambitiøse i forhold til bilbranchen.

Apples bil-team anslås derfor til at være på omkring 200 medarbejdere, men flere er strømmet il i de seneste måneder.

En revolution, især for el-biler

Følger du med Apples historie, ved du, at Apple vil bestræbe sig på at profilere sig markant anderledes i forhold til de etablerede konkurrenter. Apple ventes derfor at skrotte forbrændingsmotoren til fordel for el.

En række opkøb og ansættelser hos blandt andre bilbatteri-specialisten A123 samt LG Chem Ltd bekræfter at en batteridrevent køretøj er på Apples tegnebræt.
Eskperter i branchen mener at det kan blive en velsignelse for El-bilen.

Den amerikanske bilekspert, Steve LeVine, ser det som et produkt der kan få El-biler til at ramme den kritiske masse, og efterfølgende få markedet til at eksplodere.

Inden iBilen triller ud af samlebåndet, ser han dog allerede muligheder for el-bilens succes på det amerikanske marked. Både Tesla og GM Motors varsler om kommende 2017-modeller til under $40.000 (omtrent 250.000 kroner) som kan køre over 320 kilometer på en tankfuld strøm.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

mbech 23-02-2015 13:15:31

En Apple bil der kommer i sølv, guld og space gray. Der er et sæt fælge og dørene kan selvfølgelig kun åbnes med en iphone. Den kan kun oplades med det lynhurtige Apple stik. Alle andre bilfabrikanter bliver sagsøgt for at have runde kurver. Den har en maxfart på 130 km/t, selvfølgelig alt andet ville være ulovligt. Mange ældre vil have den da den er utrolig pæn og meget nem at køre. Der medfølger selvfølgelig et kreativt look til ejeren, hvis det er dit første Apple produkt i form at farverigt halstørklæde samt store sorte briller. Ruderne i bilen knækker ved lette skader såsom lette påkørsler af fortovskanter eller medtrafikanter der lukker døren op i din Applebil. Dog vil der være 1.000 små butikker på Vesterbrogade der hurtigt kan skifte ruden på under 1 time. Applebilen vil fungere helt vildt godt indtil garantien udløber her gælder 6 mdr. de sidste 1 1/2 år skal du diskutere dig til. Hvis du skulle få den ide at vælge andre fælge end Apple fælge vil du bliver ramt af alskens virus. Den bliver også let ridset, men der er et utal af covers til den så det fede design ryger og bilen ligner nu en gammel Opel, men pyt ham der lister sig afsted med 50 km/t ved han har det overlegne lækre køretøj. Men bilen er en kæmpe success da alle med et iprodukt må eje den. Pressen går igen i selv sving og skriver kun om Applebilen da ingen før har lavet et så fedt produkt på 4 hjul. VW aktien falder markant da Apple nu går ind på det marked. Go Apple :-)

6 2
Kim Harder 21-02-2015 17:00:06

Ja også tænker jeg Tesla, der ligger baggrunds udviklingen også for ovennævnte :-)

1 0
Daniel 20-02-2015 17:28:56

Fedt at så mange er ved at åbne øjnene for elektriske og selvkørende biler, det er jo fremtiden hvor målet er færre ulykker og mindre co2. Personligt ser jeg meget frem til Tesla's model 3.

2 0

Om brug af cookies