Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vil stoppe gratis musik på YouTube og Spotify

Apple vil stoppe gratis musik på YouTube og Spotify

Apple forsøger forud for lanceringen af sin nye musiktjeneste, Beats, at stoppe gratis musik på både YouTube og Spotify.

(Foto: Techcrunch.com)
(Foto: Techcrunch.com)

Californiske Apple presser på hos tjenesterne YouTube og Spotify for at fjerne alt, hvad der hedder gratis musik.

Læs også: Beats officielt en del af Apple, 200 medarbejdere overlapper

Apple forventes at lancere sin streamingtjeneste af musik kaldet Beats, og hvis det står til dem, kan du glemme alt om gratis streaming. Netop dette tiltag forsøger Apple med mange midler at få skubbet igennem hos de nærmeste konkurrenter.

The Verge erfarer, at Apple presser på for at få Spotify og YouTube til at afskaffe muligheden for at streame musik gratis. Hvis Apple får succes med at gennemtvinge sit forslag på musikmarkedet, vil det formentlig mindske konkurrencen gevaldigt samtidig med, at det kan få vidtrækkende konsekvenser for dig som forbruger.

Læs også: Apple opkøber analyseservice for musik

Med kun 15 ud af 60 millioner lyttere på Spotify, som betaler for Premium-udgaven, vil den svenske musiktjeneste lide et stort tab, mens det vil være en kæmpe mulighed for Apple for at snuppe potentielle kunder.

”Disse mennesker er hensynsløse hele vejen op til Tim Cook,” fortæller en anonym kilde i musikindustrien om Apple til The Verge.

Vil betale pladeselskaber for at fjerne YouTube-musik

Apples forsøg på at komme gratis musik til livs vil ramme videotjenesten, YouTube, mindst lige så hårdt, som rummer et enormt katalog af gratis musik – både af ophavsretligt krænkende karakter, men også i store mængder fra pladeselskaberne selv.

Læs også: Apple udgiver iOS 8.4 beta med ny musikoplevelse

Kilden fortæller, at Apple er parate til at betale store pladeselskaber såsom Universal Music Group licensindtægter, såfremt man fjerner alle gratis sange uploadet på videotjenesten, hvilket vil gøre det væsentligt sværere at finde de store hits fra toplisterne gratis.

Undersøges af to instanser

Apples forsøg på at tvinge de gratis musikløsninger væk er da heller ikke gået ubemærket hen.

Det amerikanske justitsministerium er opmærksomme på Apples handelsmåde med musikindustrien, og ifølge New York Post bliver Apple også undersøgt af den europæiske konkurrencekommission for at arbejde sammen med musikindustrien for at sige farvel og tak til gratis tjenester.

Apple nægter at udtale sig om sagen over for The Verge.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies