Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vil styre dit hjem med konkurrent til Google Home

Apple vil styre dit hjem med konkurrent til Google Home

Apples personlige assistent, Siri, kan snart indtage hele dit hjem med en ny enhed i stil med Amazon Echo og den nye Google Home-enhed, lyder et nyt rygte.

Apples enhed forventes at blive i stil med Amazon Echo og den nye højttaler kaldet Google Home.
Apples enhed forventes at blive i stil med Amazon Echo og den nye højttaler kaldet Google Home.

De personlige stemmeassistenter som Siri, Google Nu og Cortana fra Microsoft er under konstant udvikling. Næste skridt er, at de bliver ført helt ind i dit hjem, så du ikke behøver at finde din telefon frem hver gang du har brug for hjælp eller information fra det store internet.

Til det formål er Apple ifølge avisen The Information i gang med sin egen enhed eller intelligente højttaler, så at sige, til at have stående i hjemmet, og som udstyres med Siri-assistenten. Konceptet forventes at være fuldstændigt det samme som produktet Echo, som den gigantiske webshop Amazon lancerede for et år siden, og ikke mindst det helt nye Google Home.

Læs også: Skaberne bag Apples Siri på vej med ny virtuel assistent

Apples enhed vil derfor også bestå af en mikrofon, som opfanger alt, hvad du siger til den, og som formentligt aktiveres med det sædvanlige ”Hej Siri”. Derudover udstyres den med WiFi, så den virker helt uafhængigt af din iPhone. Sidst, men ikke mindst, vender Siri tilbage med svar til dig via enhedens højttaler.

Der er med andre ord tale om Siri kendt fra din iPhone - blot flyttet fra din iOS-enhed til en særskilt enhed stående i eksempelvis stuen, så du altid har internettets store viden lige ved din side. Lige som på din iPhone vil den kommende Siri-enhed understøtte HomeKit-kompatible produkter i hjemmet, eksempelvis LED-pærer, kontakter og sensorer.

Siri bliver endnu bedre

Enheden eller højttaleren vil alligevel skille sig ud fra Siri i sin nuværende form. Det forlyder nemlig, at Apple vil åbne op for Siri-stemmeassisten, sådan at udviklere kan gøre apps mulige at betjene udelukkende ved at snakke til Siri. Dermed får Siri potentielt set mange, mange flere muligheder og evner end hvad er muligt nu, hvor kun enkelte tjenester såsom OpenTable, Yelp, Rotten Tomatoes, Wolfram Alpha og Wikipedia er integreret.

Læs også: Apple inviterer til WWDC event i juni

Den nye konkurrent til både Amazon Echo og Googles nye Google Home-projekt bliver med al sandsynlighed lanceret ved Apples årlige WWDC-event, der finder sted fra 13. til 17. juni. Den forbedrede Siri-enhed forventes at blive en del af iOS 10 og OS X 10.12, lyder det.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies