Apple vil tilføje trykfølsomme områder i kanten på deres enheder

Bedre mulighed for navigering eller scroll-bar kan placeres på kanten af en tablet, ifølge nyt patent fra Apple.

Apple vil tilføje trykfølsomme områder i kanten på deres enheder

Kanten på telefoner, og i særdeleshed tablets, har hidtil ikke været andet end fyld, men Apple har tilsyneladende planer om at ændre det i fremtiden.

I et nyt patent viser Apple, hvordan de påtænker at lave kanten trykfølsom og dermed åbne op for flere muligheder for navigation og andre funktioner.

Eksempelvis kunne sensorer i kanten benyttes til at kontrollere, hvad der sker i et spil, uden at man skal trykke på selve skærmen og dermed blokere for, hvad der rent faktisk foregår. Alternativt, som det fremgår af billedet, kan man på en iPad benytte den højre side til at scrolle op og ned.

Der har tidligere været patenter fra Apples side angående disse smarte kanter, både i midten af 2013 og helt tilbage i 2011, hvor man gættede på, at det skulle benyttes i iPhone 5. Tydeligvis blev det ikke tilfældet, men det er altså ikke nogen helt ny idé. Nu må vi se, om det i denne ombæring kan realiseres.

Kilde: TechRadar

Efterfølgende nyt om temaet

Redaktionen har fulgt sagen og her er den seneste opdatering. mobilsiden fulgte op på sagen. 4/2/2014 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel med tematikken Ny Apple-reklame er lavet på kun et døgn og udelukkende med iPhone 5SKlik her for den påfølgende artikel.. Læs også seneste nyt om temaet her.