Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vinder spilkrig over Android

Apple vinder spilkrig over Android

Det er en langt bedre forretning at udvikle spil til Apple, end det er til Android. Apple giver langt større udbytte.

I en ny undersøgelse af spilmarkedet til mobile enheder ligger Apple langt foran konkurrenterne, når det gælder indtægter til udviklerne.

Undersøgelsen har taget udgangspunkt i en top 200 liste over de mest populære spil.

Spil udviklet til iOS-enheder stod for 84 procent af indtægterne fra top 200 listen skriver Forbes. Det gør det langt mere attraktivt for udviklere at producere spil til iOS, fremfor f.eks. Android.

Indtægterne kommer dog ikke hovedsageligt fra brugere, der betaler for at downloade spil. For både iOS og Android gælder det, at hele 91 procent af indtægterne kommer fra in-app køb, hvor brugerne køber sig til reklamefri spil, ekstra baner og nye features.

Gjort op i dollars betyder det, at Google har udbetalt 320 millioner dollars til udviklere, mens Apple har udbetalt 4 milliarder dollars til iOS-udviklere, skriver Mobileusers.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Simon Iversen 18-05-2012 09:44:10

Samme nyhed som den sidste, men man burde jo se på den samlede udbetaling fra Google og deres underselvskaber som admob.

0 0
hellas7 18-05-2012 11:08:32

men hvis du ser på spiludviklingen til de to platforme behøver man da ikke at være einstein for at kunne se i de to forskellige butikker, at rigtig mange spil til android enten bliver forsinkede med et halvt eller et helt år eller også slet ikke bliver udviklet til android.

Hvis denne artikel passer, så virker det jo også til, at Apple/apples udviklere tjener mest på in-app purchases (91 % vs. 91 %). Derudover har du ret i det du skrev tidligere, at flere spil på android bliver betalt med reklamer, men hvis du vil vove at påstå at Google har betalt noget i nærheden af 3,7 mia. dollars for det, så griner jeg højt.

Faktum er stadig, at artiklerne viser, at det er LANGT mere rentabelt at udvikle til iOS og det er også det man kan se i App Stores udvalg ift. Play.

0 0
Tommy 18-05-2012 12:36:43

Hellas, jeg tror ikke du skal undervurdere hvor mange penge der bliver udbetalt til udviklerne gennem reklamer.
Jeg læste forleden en artikel om et spil jeg ikke kan huske navnet på og heller ikke har prøvet, hvor de fik udbetalt $100.000 i 2011 - og det var så fra MS fordi det var til WP - hvor mange penge tror du så ikke der bliver kanaliseret ud gennem android?
Jeg ved du skal til at starte med at grine, om det lige bliver 1 mia - eller 5 aner jeg ikke, men det er helt sikkert mere end du tydeligvis tror. Men det er jo også sundt at grine...

0 0
Simon Iversen 18-05-2012 12:11:58

Jeg siger ikke android udviklere tjener det samme. Jeg siger blot at en rapport der ikke tager højde for alle faktorer er useriøse.
Hvis vi kigger på android apps (wheres my car) så har den gratis version med reklamer tjent det samme ind som betalings versionen(ca. 2år gammel udtagelse fra udvikleren), men det har nok ikke ændret sig meget.

Men det er jo også pga. den kultur der er omkring android kontra iOS. Android brugere har været vant til at få mere gratis hvorfor nogle ikke gider betale for noget. Reklame baseret indtjening er jo markant mere udbredt på android.

0 0
Runigj 18-05-2012 12:11:35

hellas7

Det kan også være at man har på android 15 minutters fortrydelsesret og derfor Ikke køber en hel masse ubrugelig applikationer og spil?

Men du har helt ret der er rigtig mange fede spil til iPad og iPhone. Men android er ikke så langt bagud når alt kommer til stykket angående spil og programmer udvalg.

Seks måneder til et år nu synes jeg at du overdriver. Der går typisk en to eller tre måneder Efter app store.

Nu ved jeg heller ikke hvordan det er med reklamer i applikationer om Google skal have 30 % eller udviklerne får alt til sig selv?

Er det også muligt at have reklamer i Spillet fra app store?

Jeg synes det er flot klaret af Apple og udviklerne at få så gode resultater!

0 0

Om brug af cookies