Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vs Samsung - her er hvad de slås om i denne omgang

Apple vs Samsung - her er hvad de slås om i denne omgang

2. halvleg af techgiganternes patentstridigheder er netop startet i denne uge. Få overblikket her.

I mandags kunne vi her på Mobilsiden.dk fortælle, at Apple og Samsung gør klar til 2. omgang mudderbrydning. Vi fik i korte træk også fortalt hvad det går ud på denne gang. 

Modsat første omgang, der blandt andet omhandlede design patenter og fysisk udseende på produkter, så vil denne omgangs diskussioner alene omhandle software patenter fra både Apple og Samsungs side. 

Apple vinder endnu et slag mod Samsung - denne gang i Japan

Hvilke enheder er anklaget?

Samsung påstår, at følgende Apple produkter overtræder deres patenter: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, sammen med 4. og 5. generation iPod Touch.

Apple påstår at, at følgende Samsung produkter overtræder deres patenter: Samsung Galaxy S II, S III, Galaxy Note, Galaxy Nexus, Galaxy Note II, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II.

Hvilke patenter?

Apple har 5 patenter med i retssagen mod Samsung, og dem har vi opridset herunder: 

'647 patent, claim 9 - Data Tapping

Dette patent beskriver en metode, hvorpå en enhed registrerer bestemte typer data - dvs. datoer, URL'er, e-mail adresser, telefonnumre - og efterfølgende præsenterer brugeren med en pop-up menu, som gør det muligt, at udføre en klikbar handling. 

Som når du modtager en sms med teksten "næste fredag​​." Enheden genkender indholdet, og giver dig mulighed for at trykke på "næste fredag”, og derved oprette en kalenderbegivenhed for den dag.

'959 patent, claim 25 - Unified Search

Dette patent beskriver en metode til lokalisering af information fra en række kilder på én gang, herunder Internet og lokal lagring. Denne funktion er ofte omtalt som “Unified Search” altså en slags komplet søgning. 

'721 patent, claim 8 - Slide to Unlock

Dette '721 patent er ligetil, og dækker en proces, hvor brugeren får mulighed for at låse en enhed op, ved at trykke på et forudbestemt sted og løbende trække en indgang (dvs. fingre) langs en sti, der svarer til en unlock(oplåsnings) billede. 

'414 patent, claim 20 - Asynchronous data synchronization

Dette patent beskriver en proces, hvor to enheder - f.eks. en smartphone og en stationær computer - kan synkronisere data, og tillade andre processer til at køre samtidig.

'172 patent, claim 18 - GUI for providing word recommendations

Dette patent dækker et system og interface, der tilbyder ord-anbefalinger mens brugeren skriver på en enhed. Brugeren kan derefter acceptere henstillingen eller ignorere det, afhængigt af det input der udføres.

Samsung startede ud med 4 anklager mod Apple, men har i tiden op til retssagen nu fjernet 2 af dem. De resterende 2 har vi opridset herunder: 

449 patent, claim 27 

Dette patent dækker over "Apparater til optagelse og gengivelse af digitale billeder og tale.”

'239 patent, claims 15

Dette patent omhandler "Remote video transmission system." og kan have konsekvenser i forhold til Apples FaceTime-funktion.

Sidste nyt:

Begge virksomheder har allerede afholdt deres indledende taler til dommer og juryen. Her har Samsung tydeligt gjort det klart, at Apple er på krigssti med søgegiganten Google. Apple selv hævder dog, at Google ikke er i søgelyset, men at det er Samsung, da det i sidste ende er dem, som sælger de anklagede telefoner. 

Apple’s advokat har ligeledes gjort det klart, at de overstående 5 patenter blot er de vigtigste som Apple har fået lov til at medbringe i sagen, og at de altså kunne finde op mod 50 lignende, hvis de fik lov. 

Vi afventer spændt om patentaftalen mellem Google og Samsung får betydning i retssagen mod Apple, og vender naturligvis tilbage, når der er nyt i sagen. 

Kilde: Tuaw

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Dyrhauge Trauelsen 02-04-2014 20:55:15

Det er fordi samsung ligger bedst og har de bedste smartfone p

5 7
Claus Jul Larsen 02-04-2014 15:25:04

Man mister total respekt for Apple - de er desperate og grådige.

6 8
TF 02-04-2014 17:38:52

Og hvad syndes du så samsung er ?

4 7
02-04-2014 12:49:34

Ufatteligt at apple overhovedet har patent på noget af det der.....

12 12
Om brug af cookies