Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple Watch-detaljer kommer frem med WatchKit

Apple Watch-detaljer kommer frem med WatchKit

Sammen med Apples WatchKit, der guider udviklere til Apple Watch-apps, så er flere informationer om uret dukket op

I dag har Apple frigivet iOS 8.2 til udviklere, og sammen med den opdatering fulgte WatchKit - guiden til at lave apps til Apple Watch. I den guide er der en række oplysninger, som er nye for offentligheden.

Først og fremmest, så gør Apple Watch i og for sig ikke særlig meget selv. Langt det meste af det, der skal udtænkes bliver gjort af telefonen og ikke uret. Når man laver en app til Apple Watch, så er det lige nu en udvidelse af apps til iPhone.

Læs også: Se Apple Watch-brugerfladen på iPhone

Det er lige nu kun dato, tid og tidtagning, der kan køre autonomt, men måske bliver det anderledes i fremtiden. I pressemeddelelsen om WatchKit skriver Apple, at fra næste år, på et senere tid end lanceringen af uret, vil udviklere kunne lave indfødte apps til Apple Watch - altså apps der ikke behøver iPhonen.

Skærmen

Apple Watch vil som bekendt kunne fås i to størrelser, og der er også to forskellige opløsninger. Den lille udgave på 38mm har en opløsning på 272x340 pixels, og den store på 42mm tæller 312x390 pixels. Det giver et skærmforhold på 4:5.

Læs også: Apple Watch klar til masseproduktion

Apps på Apple Watch finder selv ud af, hvordan de skal placere sig på skærmen, da de kommer til at fylde den ud oppe fra og ned. Det betyder også, at der er åbnet op for flere størrelser i fremtiden.

Notifikationer

Der vil i bund og grund være to måder at se notifikationer på – med lidt modifikationer. Den første er et 'kort kig' som består af appens ikon, navn og noget kort information. Hvis man holder uret oppe, så bliver det til et 'langt kig', ikonet trækker sig op i venstre hjørne, og lidt mere information vil dukke op. Ved lange kig er der mulighed for interaktioner som eksempelvis at like et opslag på Facebook.

Læs også: Apples guld-Watch bliver 15 gange dyrere

Derudover vil der være 'glimt', som vil være mere statisk. Al information skal kunne ses uden at skulle scrolle, og der vil ikke være nogen muligheder for at interagere med den ansvarlige app ud over muligheden for at gå til den.

Styringen

Apple har fuld kontrol over styringen på Apple Watch. Det vil ikke være muligt at indkode eller ændre den måde, det hele foregår. Man glider fingeren op, ned, højre og venstre for at navigere, man rører skærmen for at vælge, og så kan man 'trykke hårdt' for at åbne en menu.

Læs også: Apple frigiver næste store iOS-opdatering til udviklere

Urets krone bruges til at komme hurtigere gennem sider, og så er der muligheden for at gå en side tilbage, hvis man trækker fingeren ind fra venstre. Trækker man fingeren op nedefra, får man appens 'glimt'.

Trykker man hårdt, det Apple på engelsk kalder 'force touch', så åbner man en menu, der indeholder mellem 1 og 4 muligheder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies