Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple Watch-leveringer hæmmet af fejlramt komponent

Apple Watch-leveringer hæmmet af fejlramt komponent

En problemramt Taptic Engine i Apple Watch sløver produktionen og leveringen af de mange forudbestillinger til kunderne.

Apple døjer med lange leveringstider af Apple Watch på grund af problemer i sin nye Taptic Engine, der sløver produktionen gevaldigt. Det fortæller personer bekendte med sagen til avisen, Wall Street Journal.

Læs også: Apple vil sælge 3 mio. Apple Watches på 2 uger

Masseproduktionen af denne Teptic Enginge begyndte i februar måned, og siden da har driftssikkerhedsprøver vist, at den ene af de to leverandører er ramt af problemer.

Taptic Engine-kompoenten fra den kinesiske virksomhed, AAC Technologies, begynder hen over tid at gå i stykker, hvilket også har resulteret i, at Apple har måtte kassere en mængde af færdigproducerede ure.

Læs også: Nye videoer guider dig igennem Apple Watch

De Apple Watches, der er leveret til kunder indtil videre, bør dog ikke være ramt af nogen fejl i den kommende tid, kan Apple berolige med.

Flytter produktionen over til anden leverandør

Den anden leverandør af komponenten er japanske Nidec Corporation Inc., som ikke er ramt af denne fejl. Derfor får de nu til opgave at producere store dele af de Taptic Engines, som AAC Technologies ellers skulle levere.

Det tager dog tid at skalere produktionen op til den ønskede størrelse, og derfor vil der endnu gå en rum tid, før produktionen og leveringen af Apple Watch er på rette niveau.

Læs også: Apple Watch slår ny bestillingsrekord

Vores team arbejder på at levere ordrer så hurtigt som muligt med udgangspunkt i den tilgængelige leverance og i den rækkefølge ordrene blev modtaget. Vi ved, at mange kunder stadig står over for lange leveringstider, og vi værdsætter deres tålmodighed,” siger Apple til avisen.

Taptic Engine er en lille mekanisk del i uret, som kan sidestilles med vibratormotoren i meget elektronik. Den giver dog en anderledes form for feedback i form at et prik på håndleddet. Det kan lade sig gøre med en lille motor, der flytter en stang frem og tilbage for at skabe følelsen af et prik på hånden.

Læs også: Sådan ødelægger du et Apple Watch

Komponenten er en ganske central del af uret, idet den bruges til at prikke til dig ved nye meddelelser og ved tryk på skærmen i kombination med diskrete lyde.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies