Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple Watch Sport udsættes for stor ridsetest

Apple Watch Sport udsættes for stor ridsetest

Hvor godt klarer Apple Watch Sport sig over for ridser? Det har en populær YouTube-bruger sat sig for at finde ud af.

Apple Watch bliver sat på prøve af en YouTube-bruger, der viser, hvor modstandsdygtig glasskærmen er over for ridser af forskellige typer.

Det er den populære YouTube-bruger, Unbox Therapy, også kendt som Lewis Hilsenteger, der står bag videoen og som eksklusivt har fået fingrene i glasfacaden til Apple Watch Sport i de to størrelser på 38 og 42 mm.

Hvis navnet på denne person får en klokke til at ringe, skyldes det, at han med en tidligere video er manden bag den verdensomspændte iPhone 6 Plus-bendgate.

Læs også: Corning snart klar med ny skærmbeskyttelse

Selv om det ikke er hele uret, der tager del i denne test, bør den stadig være brugbar, da det netop er denne skærmkomponent, der bliver udsat for de værste skader under brug.

Til at beskytte glasoverfladen i sportsudgaven, som Unbox Therapy her har ved sin hånd, gør Apple brug af en teknologi kaldet Ion-X. Det er endnu ikke klart, hvad det helt præcist dækker over. Spekulationer går på, at der blot skulle være tale om en rebranding af det velkendte Gorilla Glass, men det er som bekendt ikke sikkert.

I videoen gøres der brug af en nøgle, en kniv, to typer sandpapir og ståluld.
I videoen gøres der brug af en nøgle, en kniv, to typer sandpapir og ståluld.

Sådan klarer Apple Watch Sport ridsetesten

I ridsetesten benytter Lewis sig af en nøgle, en kniv, ståluld samt henholdsvis fint og groft sandpapir.

Med både nøglen og kniven er det ikke muligt at ridse glasset. De glider ganske simpelt hen over den glatte skærmoverflade uden at efterlade de mindste spor. Det samme gør sig gældende med ståluldet, som ikke påfører nogle  ridser. Indtil videre ser det altså ganske lovende ud for Apple-uret.

Læs også: Galaxy S6 og iPhone 6 i kogende vand: Hvilken er bedst?

Det ændrer sig dog drastisk, så snart han tager det fine sandpapir i brug. De fine korn i sandpapiret har relativt let ved at ridse den blanke glasoverflade, og endnu værre ser det ud med det grove sandpapir, som formentlig vil gøre det umuligt at læse noget gennem glasset.

Det er værd at bemærke, at det kun er Apple Watch Sport, der er udstyret med denne glasoverflade. Det dyrere Apple Watch og den luksuriøse Apple Watch Edition er i stedet beskyttet af safirglas, som ifølge Lewis vil være modstandsdygtigt over for de to stykker sandpapir.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies