Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples aktiekurs går op og ned

Apples aktiekurs går op og ned

Der skrives ofte om, at Apples aktier stiger drastisk – men sjældent at den hurtigt er tilbage på samme niveau, som ny analyse viser.

Når Apple præsenterer en ny iOS-enhed eller slår deres egne rekordregnskaber, så har aktien det med at stige drastisk til vejrs ofte med mange procent.

Det der så ikke får så meget opmærksomhed i medierne er, at i dagene efter, så ender aktien med at blive handlet i samme niveau, som før stigningen. Det viser en analyse norske e24.no har lavet.

Analysen viser, at der oftes kun går omkring 14 dage før Apples aktie er tilbage på samme niveau – konklusionen er aktien opfører sig usædvanligt når man tænker på selskabets størrelse.

Stiger Apples aktie en dollar, svarer det til, at markedet værdisætter selskabet en lille milliard dollars højere. En stigning på 5-10 procent, som er ret almindelig for Apple, er samtidig en kæmpe stor værdiforøgelse.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 10-05-2012 12:52:03

Det er altså noget sludder. For at der skal være tale om en bobble, så kræver det, at man FORVENTER en høj indtjening. Det var det, der gik galt da IT boblen sprang i 2001.

Apple har en meget høj indtjening på iPhone/iPad - ikke kun på hardwaren, men især via Appstore. Jeg har set flere undersøgelser der viser, at iPhone ejere downloader 10 gange så mange apps, som Android ejere. Det forklarer jo også Apples høje indtjening i forhold til Google, som jo har flere devices ude.

Jeg husker forøvrigt Saxo Banks analyse som sagde, at de forventede at Apples aktie ville falde med 50% i 2012. Jeg tror allerede nu, at jeg godt kan skyde den prøveballon ned.

http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article.php/id-49916319:ole-krohn-apple-har-en-overh%C3%A5nd.html

0 0
Katron 08-05-2012 18:23:12

Jeg holder stadig på at apple rider rundt på en aktie bobbel.
Som artiklen indikerer, så er det helt firkantet at en virksomhed af Apples størrelse, pludseligt er blevet verdens mest værdifulde virksomhed.
Jeg håber for apple at boblen snart brister, for fortsætter aktierne deres nuværende udvikling i alt for lang tid, er det ikke blot et spørgsmål om boblen brister, så er det et spørgsmål om apple kan overleve eller ej.
Da Apples omsætning er meget lille, i forhold til de virksomheder der normalt er verdens mest værdifulde, så tvivler jeg på at apple kan overleve en aktie deevaluering på blot 50%.

0 0
hellas7 08-05-2012 21:02:30

jeg er enig i det med boblen, Apple er p.t. klart overvurderet. Men at Apple ikke skulle kunne overleve den efterfølgende nedtur tror jeg er en lige så stor overdrivelse

0 0
Om brug af cookies