Apples apps bliver dyrere fra nytår

Momsen bliver ændret for Apples App Store fra nytår, og det kommer til at betyde lidt højere priser på apps

Apples apps bliver dyrere fra nytår

Fra nytår vil apps i Apples App Store få nye priser på grund af nye momsforhold for App Store. I stedet for en flad udregning af moms på tværs af EU, så vil afgiften fra 1. januar blive udregnet ud fra køberens eget land, så alle appelskende danskere kan se frem til en lidt større regning.

Læs også: Irsk skattefordel slut for Apple og Google

Ifølge Apples hjemmeside betaler hele EU 23 procent i moms, da Apple holder til i Irland, hvor momsen er netop 23 procent. Fremover vil der altså i Danmark være en stigning i priserne, da vi betaler 25 procent i moms herhjemme.

Der har været stor fokus på Apple og andre store firmaers skatteindretning i EU, og det bliver der nu reageret på. Storbritannien er et af de lande, der har været meget kritiske om skatteforholdene i EU, og her har man vedtaget en lov, der lukker et smuthul i skattelovgivningen.

Læs også: EU vil skille Google ad

Selvom den beskedne stigning ikke lyder af meget, så er der mange penge i omløb omkring apps i EU. Unionen selv regner med, at i år 2018 vil app-industrien have en omsætning på knapt 470 milliarder kroner.

Derfor kan selv en lille ændring i skatterne komme til at få en stor betydning i det store billede, selvom det måske kun er et par kroner for forbrugerne hver især.

Emnet er ikke færdigdebatteret

Flere forhold har spillet ind siden vi bragte denne artikel. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 18/12/2014 fulgte redaktionen op med en ny vinkel på temaet Apples (RED)-kampagne blev en stor succes – Du læser den her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.