Apples bog-censur gør kulturministeren bekymret

Apples udelukkelse af danske Hippie-bøger fra iBookstore får kulturminister Uffe Elbæk til at tage sådanne problemstillinger op med EU.

Apples bog-censur gør kulturministeren bekymret

Kulturminister Uffe Elbæk (R) afviste i første omgang at gå ind i sagen om Apples censur af Peter Øvig Knudsens “Hippie”-bøger.

Nu har piben imidlertid fået en anden lyd.

– “Jeg går ind i sagen nu, fordi Apple trapper op, og fordi sagen rejser nogle grundlæggende spørgsmål. For hvad sker der, når nogle aktører bliver så store, at de kan dominere hele området?” lyder det ifølge Ritzau fra Uffe Elbæk.

Sagen er centreret omkring Apples udelukkelse af “Hippie” fra iBookstore – firmaets digitale boghandel på iPad og iPhone – da værkerne indeholdt nøgenbilleder.

Forlaget Gyldendal og Peter Øvig Knudsen forsøgte at løse problemet ved at placere røde æbler på billederne, men herefter valgte Apple at fjerne bøgerne endnu en gang.

Uffe Elbæk vil dog ikke fokusere på den konkrete sag, men forsøger at sætte fokus på problemstillingen via de mere principielle aspekter. Det vil ske gennem det europæiske samarbejde.

– “Apple er et globalt firma, og de forholder sig til en global virkelighed: Men vi er en region, Europa, som måske har andre måder at forholde os til ytringsfriheden, etiske spørgsmål og kønsspørgsmål på, og derfor er diskussionen vigtigt,” siger Uffe Elbæk.

Historien er ikke slut

Fortællingens videre forløb. mobilsiden har holdt fast i temaet. 7/11/2012 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med nyheden om Apple taber retssag om navnet iPhone – Forstættelsen i sagen kan læses her. Se også seneste nyt om emnet her.