Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples event næste uge: det kan du forvente

Apples event næste uge: det kan du forvente

En Mini-iPhone og en ny iPad Pro synes at være på tapetet når Apple åbne dørene til deres event den 21. marts.

Der er nu under en uge til, at Apple igen inviterer verdenspressen til et forårsevent under overskriften ’Let’s loop you in’.

På vanlig vis, er overskriften et kryptisk hint om hvad vi kan forvente os, men rygtebørsen leverer allerede nu mange informationer om, hvad Apple kan regnes med at byde på.

Glæder du dig til at se hvad Tim Cook & Co. vil præsentere, kan du derfor se med herunder hvor mobilsiden.dk har indsamlet de mest troværdige rygter og forlydender om, hvad Apple vil vise frem i næste uge.

Se også: Så er det officielt: Apple inviterer til event om to uger

En ny mindre iPhone SE er på vej med mindre mål og friskere farver
En ny mindre iPhone SE er på vej med mindre mål og friskere farver
Foto: Appleinsider.com

Ny mini-iPhone SE

Begræd du dengang Apple vragede det fikse fire-tommers format med iPhone 6, kan du til gengæld se frem til en afløser til selskabets iPhone 5S – en veritabel minimobil. Navnet er ikke bekræftet endnu, men et godt bud er enten iPhone SE eller iPhone 5SE.

Designmæssigt vil den minde om de større iPhones, med afrundede kanter i stedet for de skarpt optrukne hjørner i iPhone 5S. Skærmen vil blive på 4 tommer med 640x1136 pixels, hvilket vil reducere dimensionerne til 123,7 x 58,6 x 7,6 mm – svarende til nærmest samme mål som iPhone 5S.

Se også: Ny farve til kommende iPhone: Hot pink

iPhone SE forventes at komme i flere farver end før, hvor paletten vil udvides med en ’hot pink’ variant. Den udskældte kamerabule bagpå vil desværre finde vej til den lille iPhone.

Spec-mæssigt vil den blive opdateret med nyeste A9-processor fra Apple, et 12 megapixels kamera og Apples NFC til mobilbetaling. Hvorvidt 3D-Touch også vil finde vej til skærmen er endnu uvist, flere kilder peger dog på, at den funktion er forbeholdt de større iPhones.

Prismæssigt regnes iPhone SE med at snige sig ind i sortimentet lige under den eksisterende iPhone 6S. En lanceringspris lige omkring eller lige under de fem tusinde kroner herhjemme synes derfor sandsynlig.

Se også: Galaxy S7 mini bliver Samsungs svar på iPhone 5SE

En ny mindre iPad Pro er på vej
En ny mindre iPad Pro er på vej
Foto: 9t05mac

iPad Air 3 eller Pro

Apples iPad Air 2 forventes at få en overhaling næste uge med en integration af en stribe af iPad Pros features.

Formatet vil ikke ændres synderligt med bevarelsen af et 9,7” display. Forbedringerne skal i stedet findes i maskinrummet hvor A8X processoren vil opgraderes til enten A9X eller A9.

Et rygte peger samtidig på, at kameraet fra iPhone 6S vil finde vej til den nye iPad og dermed give samtlige tabletkameraer baghjul med blandt andet 4K-optagelser.

På siderne vil der være nye porte og udgange at bemærke. I bunden vil en Smart Connector dukke op og understøtte tilbehør og tastaturer, mens højtalertjansen vil varetages af hele fire af slagsen – to på hver side.

Navnet er ikke nærmere bestemt endnu, men iPad Air 3 eller Air Pro er oplagte kandidater. Prismæssigt vil den befinde sig i samme lag som forrige års iPad Air 2, dvs. omkring 3.800 kroner for den mindste model på 16GB.

Læs også: Rygte: Apple lancerer en 9,7" iPad Pro næste måned

Apple Watch får næppe nogen stor upgrade i denne omgang
Apple Watch får næppe nogen stor upgrade i denne omgang

Apple Watch – ingen vilde nyheder

Der har verseret flere rygter om en mulig ny Apple Watch til foråret – men rygtebørsen har skruet ned på den formodning siden efteråret.

Nogle kilder peger i stedet på en lancering i efteråret, hvor et nyt design vil blive vist frem – formentlig til samme event som Apples iPhone 7.

Visse nyheder kan dog stadig finde vej til Apple Watch – en ny version af Watch OS samt en række nye remme ventes at få debut næste uge.

Apples Macbook vil få en bedre driftstid med Intels 6. generation af Core processorer
Apples Macbook vil få en bedre driftstid med Intels 6. generation af Core processorer
Foto: Apple

Nye macbooks - næppe

Intels sjette generation af Core-processorer debuterede i efteråret i Microsofts Surface Pro 4, men er endnu ikke ankommet i Apples MacBooks.

Derfor vil den hurtigere og mere strømbesparende processor-serie finde vej til samtlige Macbooks og give en overhaling på ydelsen og driftstiden.

Andre kilder peger på, at både Macbook og Macbook Pro står til større overhalinger senere i år. Derfor kan det vel være at det kun bliver Macbook Air der får et boost i første omgang.

Se også: Microsoft Surface Pro 4: Endnu en stilfuld hybrid [TEST]

Tim Cook vil givetvis indtage scenen og tage en seriøs snak om behovet for kryptering i iOS
Tim Cook vil givetvis indtage scenen og tage en seriøs snak om behovet for kryptering i iOS
Foto: Apple

Ny software og en seriøs snak om kryptering

En ny iOS version er næsten klar for apple udruller i skrivende stund syvende beta til den næste større punktopdatering, iOS 9.3. Lanceringen synes derfor at være imminent.

Med opdateringen kommer en ny nattefunktion som værner om synet i døgnets sene timer og flere CarPlay funktioner.

Samtidig rapporteres det, at opdateringer til Apples tvOS og WatchOS begge er tæt på at være klar til en officiel lancering.

Apple tvist med de amerikanske myndigheder vil givetvis også blive taget op, da selskabet presses af det amerikanske forbundspoliti og domstole til at slække på den indbyggede sikkerhed i iOS.

Det er derfor meget sandsynligt, at Tim Cook vil benytte anledningen til at tage en seriøs snak om vigtigheden og behovet for kryptering.

Læs også: Åbent brev fra Apple: Vi nægter at hacke vores iPhones

Følg med næste uge

Alt dette, og givetvis mere, kan du se frem til næste uge når Apples første forårsevent løber af stabben den 21. marts kl 18.00 dansk tid.

Følg derfor med her på Mobilsiden.dk, hvor vi vil dække eventet live.

Se også: iOS 9.3 beta udgivet: Her er alle nyhederne

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies