Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples fede fidus - sådan undgås milliardregning

Apples fede fidus - sådan undgås milliardregning

Apple vil udbetale udbytte til aktionærer, men i stedet for at tage af egen kasse, udbydes nye obligationer for 96 milliarder kroner.

Apple vil i den kommende fremtid udbetale udbytte til deres aktionærer, og har derfor brug for kontanter.

Men for at undgå en stor skatteregning, har selskabet fundet en alternativ løsning, der skal skaffe de nødvendige penge til udbetalingerne.

Det er ikke fordi Apple ikke har pengene til at udbetale, men pengene er overvejende placeret udenfor USA, og det betyder en stor ekstraregning, hvis disse penge skulle trækkes hjem og bruges til aktionærerne.

Ifølge Computerworld antages det, at Apple har placeret 564 milliarder kroner udenfor USA, mens selskabet har 254 milliarder kroner i USA.

Financial Times skriver, at det vil koste Apple en ekstra skatteregning på 50 milliarder kroner, hvis selskabet flyttede de nødvendige 96 milliarder kroner hjem fra udlandet.

Derfor udbyder Apple obligationer for 96 milliarder kroner, der så skal anvendes til udbetaling til aktionærerne. På den måde undgår Apple altså en ekstra og bevarer samtidig deres midler placeret i udlandet.

Kilde: Computerworld, Financial Times

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

08-05-2013 09:15:44

Smart gjort af Apple:-)

0 0

Om brug af cookies