Apples fede fidus – sådan undgås milliardregning

Apple vil udbetale udbytte til aktionærer, men i stedet for at tage af egen kasse, udbydes nye obligationer for 96 milliarder kroner.

Apples fede fidus – sådan undgås milliardregning

iPhonele vil i den kommende fremtid udbetale udbytte til deres aktionærer, og har derfor brug for kontanter.

Men for at undgå en stor skatteregning, har selskabet fundet en alternativ løsning, der skal skaffe de nødvendige penge til udbetalingerne.

Det er ikke fordi Apple ikke har pengene til at udbetale, men pengene er overvejende placeret udenfor USA, og det betyder en stor ekstraregning, hvis disse penge skulle trækkes hjem og bruges til aktionærerne.

Ifølge Computerworld antages det, at Apple har placeret 564 milliarder kroner udenfor USA, mens selskabet har 254 milliarder kroner i USA.

Financial Times skriver, at det vil koste Apple en ekstra skatteregning på 50 milliarder kroner, hvis selskabet flyttede de nødvendige 96 milliarder kroner hjem fra udlandet.

Derfor udbyder Apple obligationer for 96 milliarder kroner, der så skal anvendes til udbetaling til aktionærerne. På den måde undgår Apple altså en ekstra og bevarer samtidig deres midler placeret i udlandet.

Kilde: Computerworld, Financial Times

Opfølgning på historien

Fortællingen slutter ikke her. mobilsiden fulgte op på sagen. 1/5/2013 fulgte vi op med historien om Apple vil låne milliarder af investorer – Artiklen kan du læse her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.