Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples fjernlås brudt op

Apples fjernlås brudt op

Har man mistet sin iPhone, kan man låse den og gøre den ubrugelig, men et par hackere har fundet en måde at bryde den lås

Det hedder 'Activation Lock', og det kan gøre din iPhone ubrugelig, i tilfælde af, at den bliver stjålet, men et par hackere har fundet en måde at omgå denne lås, så telefonen kan bruges alligevel. Det skriver CNN.

Læs også: Stort samarbejde mod mobiltyveri sat i søen

Det er en hackerduo, der går under navnet Team DoulCi (iCloud bagfra), som står bag bedriften. De er i stand til at slutte en låst iPhone eller iPad til en computer, ændre en fil, så i stedet for at koble sig til Apples servere, kobler enheden til hackernes, hvor de så kan låse den op.

På Twitter har flere brugere lagt billeder op af iPhones, der angiveligt er blevet låst op ved hjælp af denne metode.

Læs også: Kill-switch obligatorisk i Minnesota

Team DoulCi frabeder sig, at metoden bruges på stjålne enheder, og selvom hackerne selv skriver, at denne metode kun må bruges til gode formål, som for eksempel at genvinde kontrol over en iPhone, man har mistet adgang til, så er det tvivlsomt, om det kun er folk med gode intentioner, der bruger metoden.

Eksempelvis har flere Twitter-brugere lagt billeder op af mange iPhones, der skulle være blevet låst op.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mofo 23-05-2014 01:23:28

Lille note til de iphones som er blevet ¨låst op. Måske man skulle bruge en anden måde at forklare sig på så millioner af iphone ejere ikke tror deres telefoner kan låses op. det kan de jo stadigvæk ikke.

7 5
Mofo 23-05-2014 01:19:02

Jeg bliver nok lige nødt at rette mobilsidens igen fuldstændig mangel på Appleviden. Med applehadet som mobilsiden er godt kendt for i baghovedet vil jeg håbe at det dog bare er deres totale mangel på journalistisk sans for ellers kunne man være tilbøjelig til at tro at det var med vilje.
Find my iPhone som SLET ikke er hacket har en feature der gør man kan fjernlåse sin enhed og evt skrive en besked på telefonen. Man kan få den til at sige en alarm , finde den på et kort og sidst men ikke mindst kan man slette alt indhold på den. Da man har alt gemt i iCloud er det fløjtende ligegyldigt om man sletter alt da man kan få det tilbage når som helst. Man kan dog ikke bruge find my iPhone mere hvis man gør det. Det i sig selv er en sikkerhed ud over den indbyggede sikkerhed i form af det lukkede system og adgangskode/fingeraftryksskanner man allerede har.
Apple introducerede så for nyligt endnu en sikkerhed som ikke har noget at gøre med brugeren af iPhonen, men et modtræk til tyveknægte som bare gendanner en stjålet iPhone og derefter kan bruge den. Dit indhold er dog ikke tilgængelig for tyven. Det fungerer ved at når den skal gendannes skal der bruges dit Apple id. Det er så blevet hacket MULIGVIS da det endnu ikke er blevet bekræftet af Apple. Det er kun for at gøre det uattraktivt at stjæle en iPhone. Iphonen er stadig lige så sikker som den altid har været. Og Android er blevet endnu mere usikker og mål for malware end før. Der går ikke længe før Apple har lukket det hul. Men spørg endelig hvis i har flere spørgsmål om iPhone.

7 10
23-05-2014 09:19:07

Tror da vist det er dig der skal sætte sig lidt ind i tingene og lære at læse. Der skrives INGEN steder at find my iphone er blevet hacket. Og hvis det kun er sket hvis apple bekræfter det, så vil det aldrig være sket, for de vil ALDRIG bekræfte at iOS ikke er sikkert..

Og jeg syntes det er yderst spændende at et problem med activation lock, skulle gøre android mobiler endnu mere usikre. Hvis der er nogen her der har farvede briller på, så er det vist dig mr. apple boy.

12 6
TF 23-05-2014 12:31:18

N er du nu også lige den rigtige til at kritisere andre for at have farvede briller på ;-) og helt ærligt "mr. Apple boy" er du ikke lidt barnlig.

2 6
hxgni 22-05-2014 19:47:25

Lad os håbe apple får lukket hullet igen... Hvis man har mistet koden, skal man da kontakte apple eller sit mobil-selskab for at få den åbnet igen.

4 0
Allan 22-05-2014 19:46:42

Og Apple er igen til grin. :-D

6 17
TF 22-05-2014 22:02:10

Bliver du aldrig træt af at hate.

4 7
Logik 22-05-2014 14:23:49

Det var i lang tid om.

7 7
Om brug af cookies