Apples hjemmesider kan blokeres af belgisk dommer

Apple er sagsøgt for at vildlede kunder i garantibestemmelser, og kan få hjemmesider og services blokeret i Belgien.

Apples hjemmesider kan blokeres af belgisk dommer

Indenfor EU forholder reglerne sig således, at varer sælges med 2 års reklamationsret, hvor kunden kan bede om reperation eller erstatning, hvis et produkt er defekt eller uden for samme stand, som sælger hævder. 

Haunted Empire, Apple Efter Steve Jobs – ny bog lige på trapperne 

Sådan fungerer det ikke på den anden side af Atlanten. Apple er i den forbindelse blevet sagsøgt af FPS Economy, der er en forening for forbrugerbeskyttelse, omkring vildledning af bestemmelser omkring garanti af deres produkter. Det skriver MacRumors.

EU indkaldte Google og Apple til møde om “køb i apps”

Apple har tilsyneladende solgt deres egne Apple Care forsikringer, og her fejlinformeret kunderne om, at der kun er 1 års garanti på deres produkter. Virksomheden er i forvejen idømt en bøde på $1.2 millioner for et lignende problem i Italien. 

Dommeren har eftersigende ret, til at blokere Apples hjemmesider og services, men betvivler om det er den rette vej at gå, da en blokering af tjenester som iTunes og iCloud, vil få store konsekvenser for Apple-brugerne. 

Apple har dog allerede rettet deres hjemmesider, i overensstemmelse med de europæiske garantibestemmelser, men kan alligevel se frem til yderligere bøder fra den belgiske domstol.

Kilde: MacRumors.

 

Det sidste nye i sagen

Redaktionen har fulgt sagen og her er den seneste opdatering. mobilsiden fulgte op på sagen. 5/3/2014 fortsatte vi fortællingen med et indlæg omkring Blackberry er bag Apples nye CarPlay infosystem – Du kan læse den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..