Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples hjemstat vil forbyde for stærke krypteringer

Apples hjemstat vil forbyde for stærke krypteringer

Hvis en ny lov når hele vejen gennem systemet og bliver vedtaget, så må Apple og Google ikke sælge sine nye telefoner

Datasikkerhed og privatliv på de elektroniske platforme har været meget oppe at vende, men myndighedernes mulighed for at udføre deres arbejde vægter også højt. Det må være en rimelig konklusion af et lovforslag i Californien, der vil forbyde telefoner med en ubrydelig kryptering.

ZDNet rapporterer, at et lovforslag i den amerikanske delstat vil kræve, at 'en smartphone solgt efter første januar 2017 skal være i stand til at blive afkrypteret af dens producent eller dens styresystems producent.' Lever telefonen ikke op til dette, vil sælgeren af telefonen få 2500 dollars i bøde pr. telefon.

Læs også: Storbritannien vil forbyde kryptering uden bagdør

Det vil altså sige, at efter især Apples men også Googles anstrengelser for at hjælpe brugernes privatliv med krypteringer, de ikke selv har nøglen til, så kan de blive forbudt at sælge deres telefoner i Californien - den stat hvor de hører hjemme.

Også staten New York fik for nylig et lovforslag til behandling om samme emne.

Læs også: FBI vil mindske Android- og iOS-sikkerhed

Lovforslagene har stadig et stykke vej, inden de bliver til egentlige love, men for os her i Danmark er spørgsmålet, om en eventuel vedtagelse af lovene kan få konsekvenser for smartphones i Danmark - de fleste har trods alt noget med amerikanske firmaer som Apple, Google eller Microsoft at gøre.

Hvis de ændrer deres standarder, som de har gjort med kryptering som eksempel, så får vi det også at mærke herhjemme.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies