Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples indtægt falder for første gang i 13 år

Apples indtægt falder for første gang i 13 år

Så gik den ikke længere. Apple har præsenteret regnskab for årets 1. kvartal, og for første gang i 13 år er der sket et fald i indtægterne.

Foto: Theverge.com

Apple har tradition for at præsentere det ene gode kvartalregnskab efter det andet, men nu er 13 års stime med stigende indtægt slut. I en pressemeddelelse kan Apple således præsentere en samlet salgsindtægt i 1. kvartal 2016 på $50,6 mia. eller 333,1 mia. danske kroner.

Det lyder af meget, og det er det også, men i forhold til samme periode sidste år er der tale om et fald for første gang siden 2003. For et år siden præsenterede Apple en salgsindtægt på 381,2 mia. kroner, hvilket vil sige, at der er sket et fald på 13 % på et år. For at bruge direktøren Tim Cooks egne ord er der sket en ”pause i væksten”.

Læs også:  Ny kurs for Apple: iPhone-salgstallene for 2016 vil dale

Helt godt ser det heller ikke ud for 2. kvartal, hvor Apple forventer, at der også vil ske et fald i indtægterne på 15 %. Apple er dog fast besluttet på at vende den nedadgående indtægt, da der ifølge Tim Cook er nye produkter på vej inden for helt nye områder som resultat af, at Apple har opkøbt 15 forskellige virksomheder.

Her ses de seneste indtægter fra Apple, der altså for første gang er faldet.
Her ses de seneste indtægter fra Apple, der altså for første gang er faldet.
Foto: Theverge.com

Alt i dette kvartalregnskab handler dog ikke om tilbagegang. Det er nemlig sket en fremgang i indtægterne i Apples ”Services”-kategori, der tæller apps, medier og betalinger. Tim Cook vil blandt andet udnytte den brede tilgængelighed af Apples tjenester, eksempelvis Apple Music, til at øge indtjeningen endnu mere på det område.

Salget af iPhones er faldet verden over

Faldet af indtægterne er et resultat af, at salget af iPhones er faldet - især i Kina, der de sidste år har givet stor vækst - hvor salget af iPhone 6s og 6s Plus naturligvis også har toppet.

Læs også:  Apple-analytiker: iPhone 7 får ikke mange salgsargumenter

Det betyder dog på ingen måde, at det går dårligt for Apple. Godt nok er der også sket et fald i overskuddet på 22,8 % i forhold til samme kvartal sidste år (fra 89,5 mia. kroner til 69,1 mia. kroner), men Apple står stadig for hele 40 % af al overskud genereret i Silicon Valley-området, hvor Apples hovedkontor ligger.

Glem heller ikke, at Apple stadig har sin enorme formue liggende på $233 mia. eller enorme 1,53 billion kroner - med andre ord 1.553 mia. kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies