Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples iPad-dominans er for alvor udfordret

Apples iPad-dominans er for alvor udfordret

Markedet for tablets vokser stadig, men Apple skal ikke regne med, at sidde på flæsket alene i fremtiden. Nexus 7 og Kindle udfordrer kraftigt.

Nexus 7 er med til at presse iPad i Japan. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nexus 7 er med til at presse iPad i Japan. (Foto: Mobilsiden.dk).

Markedsandelene for iPad er under pres, og selvom Apples tablet forsat i manges øjne er det eneste rigtige valg, sælges der flere og flere produkter fra konkurrenterne.

I 2011 havde Apple 81 procent af det amerikanske tabletmarked, skriver Pew Research. Men siden da er Apples dominans i nogle markeder faldet med over 50 procent.

2012-tallene viser at Kindle fra Amazon hænger godt ved i USA og tager 21 procent af Androids markedsandel på 48 procent. Apple må nøjes med 52 procent – i 2011 var dette tal 81 procent.

 - Markedsandelen for iPads falder

Endnu har Windows tablets ikke et salg der er værd at tale om, men Ativ Tab fra Samsung, er tidligere beskrevet som en spændende konkurrent.

Nexus 7 presser iPad i Japan

I Japan er Google begyndt at få godt fat i markedet med Nexus 7, skriver Afterdawn.com.

Markedsanden for Nexus 7 ligger her på 44,4 procent, mens Apple til sammenligning har 40,1 procent. Tallene kommer fra research-firmaet BCN.

 - Test: iPad er i en liga for sig

I Danmark ser det noget anderledes ud, her er det forsat ”iPad-land”. Som vi tidligere har beskrevet, kommer 95 procent af alle tablet-besøg på hjemmesider fra iPad i vores område.

 
Læs også:
Overvejer du iPad eller iPad Mini? Vent!
iPad Mini sælger dobbelt så godt som storebroderen

Web-TV: Nexus 7 - værd at købe?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

TF 18-01-2013 18:31:53

Men godt for innovation og udvikling, monopol er altid skidt så det er da kun godt med flere spillere og jeg må da indrømme at windows tabs ser spændende ud.

0 0
hellas7 18-01-2013 18:40:49

jeg er meget enig. Windows tablets er for mit vedkommende de første der kunne få mig til at skifte fra ipad, selvom jeg stadig synes ipad er foran

0 0
Om brug af cookies