Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples iPad mister terræn fra uventet konkurrent

Apples iPad mister terræn fra uventet konkurrent

Apples iPad sælger bedre end nogensinde, men i det voksende tabletmarked mister de markedsandele til uventet konkurrent.

De tørre tal fra Strategy Analytics
De tørre tal fra Strategy Analytics

Apples iPad har længe været en af Apples helt store salgssuccesser og med iPad Air lanceret i efteråret ser det ud til at salgstallene kun kan gå en vej, opad.

Men IT-branchen er hård og ubarmhjertig, så selvom Apple solgte 14% flere iPads end sidste år, så viser de seneste tal også, at hele markedet er vokset utroligt meget. Så på trods af at der blev hevet flere iPads ud af butikkerne end året før, så skriver Strategy Analytics, at markedsandelen gået fra 35,7% til 33.9%.

Samsung er ikke uventet største konkurrent med 17,7% i markedsandel mod 11,7% året før. Altså en stigning på imponerende 81 procent mod Apples 14.

Lidt uventet for os danskere, så er Amazons Kindle den tredje mest populære tablet med 6%. Kindle startede som en e-bogslæser, men har løbende fået flere og flere funktioner og er tilsyneladende utrolig populære. På fjerdepladsen finder vi Asus, der laver både Windows og Android enheder.

Hvis du på grafen undrer dig over ”White Box”, så betyder det blot, at det er en række mærker som vi ikke kender og så ofte er lavet til specifikke butikker, så som Medion computere, der var lavet til Aldis butikker.
 
Bruger du e-bøger i din hverdag? Og hvordan ser du tablet markedet udvikle sig?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Onkel_Per 07-02-2014 15:58:48

Undskyld, men hvor er den "uventet konkurrent" blevet af?

1 1
DeeHawk 10-02-2014 09:42:00

Enig. Titlen er nonsens. Man kan miste noget TIL en konkurrent, men dette er heller ikke tilfældet i artiklen.
Lenovo er dog vokset 275%, det er dårligt dem der trækker i Apple. Næææh, Koreanerne har gang i noget, og det er absolut ikke uventet.

1 0
TF 07-02-2014 17:16:03

"Lidt uventet for os danskere, så er Amazons Kindle den tredje mest populære tablet med 6%."

3 2
Onkel_Per 07-02-2014 17:33:54

Men dem har men jo ikke just "mistet terræn fra", da det jo er gået dem mindst lige så dårligt.

3 1
Jan Jørgensen 07-02-2014 15:49:50

Jeg læser masser af eBøger, og der er jo i dag, flere og flere der tilbyder forskellige former for abonnementer. Også vores allesammens biblioteker, tilbyder gratis lån af 3 eBøger pr måned. De har så godt nok opfundet den dybe tallerken selv, med vel nok Danmarks dårligste kodet app, eReolen der stort set er uden indstillings muligheder, i stedet for at benytte nogle af de eksisterende gode boglæse app der findes. Og for at det ikke skal være løgn, diskriminerer bibliotekerne også alle borgere der har købt en eBogslæser, de kan nemlig ikke benyttes. Det er en skandale, vi betaler alle til bibliotekerne, men nogle skal åbenbart diskrimineres.

0 0
Om brug af cookies