Apples iPad tager 85 procent af verdensmarkedet

Apples iPad dominerer markedet verden over, hvis man skal tro seneste måling baseret på browser information.

Apples iPad tager 85 procent af verdensmarkedet

Apples iPad er en populær tablet, og det er ikke kun herhjemme, det slår en ny statistik fast.

Statistikken er baseret på tablet-besøg på mere end tre millioner hjemmesider verden over og afspejler dermed hvilke tablets og hvor mange der bliver brugt til at surfe på nettet.

Målingen viser en klar og overlegen føring til Apples iPad der ifølge Pingdom.com og Statcounter.com sidder på hele 85,7 procent af besøgende.

Android tablets ligger på en anden plads, men det er langt bagefter iPad, 13 procent går nemlig til Android lejren mens de sidste 1,3 procent går til andre platforme.

En større oversigt over fordelingen mellem iOS og Android kan du se herunder.

Tablet marked, Android, Apple iOS

Nye salgstal viser samme tendens

Kigger vi på de nyeste estimerede salgstal, så er det nemlig samme tendens der viser sig, som på browser-statistikken ovenover.

Her sidder Apple nemlig på hele 68,2 procent af verdensmarkedet i andet kvartal af 2012, andenpladsen går til Samsung med 9,6 procent, og lige efter kommer Amazon (Kindle Fire) med 5,0 procent af markedet.

Apples salgstal er endda en stigning på hele 84,3 procent, set i forhold til andet kvartal 2011 hvor firmaet solgte 9,2 millioner iPads.

Nærmere statistik kan ses herunder.

Tablet marked, salgstal, Apple, Samsung

Kilder: Pingdom.com og IDC.com.

Sagen efterfølgende

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 26/7/2012 blev fortællingen ført videre med nyheden; iPad trækker fra Android tablets – Læs fortsættelsen her. Se også de seneste nyheder om temaet her.