Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples iPad topper igen på kundetilfredshed - efter ny tendens kan det være slut

Apples iPad topper igen på kundetilfredshed - efter ny tendens kan det være slut

Den velkendte og amerikanske J.D.Power undersøgelse for kundetilfredshed udråber igen i år Apples iPad som vinder.

Siden Apple gjorde indtog på tablet-markedet i 2010, har konkurrenterne måtte se misundeligt efter den amerikanske IT-gigant, der har fanget kundernes interesse med løbende forbedringer af den oprindelige iPad. Apple er desuden igen blevet anerkendt for netop iPad, da årets J.D.Power kundetilfredshedsundersøgelse i USA har scoret Apples tablet med højeste point for tredje år i træk. Det skriver J.D.Power via iMore.

Touch ID på vej til iPad

Dog har Apples seneste regnskaber vist, at der er Godt salg i iPhones, ikke iPads. Konkurrenternes billigere alternativer haler nemlig ind på Apple, da undersøgelsen også bekræfter, at kunderne nu vægter prisen højest, når der skal købes tablet. 

Det stemmer overens med nyheden om, at Apple og Samsung tabte markedsandele i årets første kvartal. Techgiganten Samsung er desuden nummer to på listen med 822 point, og altså kun 8 point væk fra Apple iPad, der samlet scorer 830 point. 

Acer introducerer et par nye 7” tablets, Iconia One 7 og Iconia Tab 7

Det interessante ved årets J.D.Power undersøgelse er ikke, at Apples iPad igen er vinderen. Som nævnt, så vægter kunderne prisen højest. Det har også bevirket, at point for den samlede tilfredshed er faldet med 18 siden 2012 hvor prisen først blev udgivet. 

"Siden den amerikanske kundetilfredsheds-undersøgelse startede i 2012, har en række nye tablet mærker bevæget sig ind i USA, og differentieret sig ved prisen, da der er en voksende interesse i at eje en tablet," siger Kirk Parsons, senior director for teletjenester ved JD Power. "Prisen har påvirket markedet i en væsentlig grad. Den gennemsnitlige købspris er fortsat faldende og forbrugernes forventninger til tablet’ens ydeevne og funktioner er anderledes, end de var for tidligere produkter. Derudover er den samlede tilfredshed faldet, især med henblik på nem betjening, da navigation(betjening), og funktioner har ændret sig” afslutter han.

Hvad vægter du højest, når du skal købe ny tablet? 

Kilde: J.D.Power via iMore

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies