Apples iPhone-forretning er større end hele Microsoft

I 4. kvartal af 2011 genererede den del af Apple, der omhandler iPhone, større indtægter end Microsoft gjorde i samme periode.

Apples iPhone-forretning er større end hele Microsoft

Hvis Microsofts Steve Balmer kunne tage sine ord i sig igen, ville han nok ønske, at han ikke havde hånet Apples iPhone tilbage i 2007, hvor den første telefon blev introduceret.

Den gang mente Steve Balmer nemlig ikke, at Apples nye telefon ville have nogen form for potentiale.

Nu er den del af Apple, der omhandler iPhone alene, større end hele Microsoft, målt på indtægter.

I 4. kvartal af 2011 havde Apples iPhone, indtægter for 24,4 milliarder dollars. I samme periode havde hele Microsoft indtægter for 20,9 milliarder dollars. Og der er ikke tale om Windows-, Xbox- eller Office-delen af Microsoft. Der er tale om hele Microsoft tilsammen, skriver Business Insider.

Hvis det antages, at Apples iPhone-del genererer lige så meget overskud, som resten af Apple, nemlig 38 procent, så vil overskuddet i 4. kvartal blive på 9,3 milliarder dollars, mens Microsoft havde et overskud på 8,2 milliarder dollars.

Herunder kan du se, hvad Microsofts Steve Balmer havde at sige om iPhone, da den kom på markedet:

Kilde: Business Insider

Fortællingen fortsætter

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 2/2/2012 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med artiklen Rygte: Ny oplader-type til iPhone 5 – Følg den videre histore her. Seneste nyt om tematikken finder du her.