Apples iPod touch får lidt hurtigere indmad

Det er ikke ligefrem breaking news, men Apple iPod touch får første hardware opgradering siden 2015.

Apples iPod touch får lidt hurtigere indmad

Hvis der stadig findes Apple iPod touch brugere derude, så er der endelig gode nyheder. Forrige iPod touch kom på markedet i 2015, men nu er syvende generation landet i Apples butikker. Der er ikke de store forskelle, udover en tiltrængt opdatering af chipsættet og mere lagerplads.

Chipsættet er opgraderet til det man sidst så anvendt i iPhone 7, nemlig A10 Fusion. Med dette chipsæt får man en væsentlig opgradering af hastigheden, men giver samtidig mulighed for gruppeopkald i Facetime og Apples ARKit, altså Augmented Reality. Ifølge Apple den nye iPod touch tilbyde op til to gange hurtigere CPU-ydeevne og op til tre gange hurtigere grafik.

Den ekstra ydeevne vil være mærkbar, når der spilles på iPod touch, som også får mulighed for Apples nye abonnement på spil fra App Store.

Apple iPod touch
iPod touch 2019. Jo, det er den nye model og ikke den fra 2015. Foto: Apple

Apple iPod touch: Pris og tilgængelighed

Den nye iPod touch har stadig en 4 tommer skærm, men store kanter omkring, en hjem-knap og desværre ingen TouchID-fingeraftrykslæser eller FaceID. Der er dog blevet plads til mere på iPod touch, som nu tilbyder op til 256GB lagerplads.

iPod touch 2019 er klar til salg hos Apple.dk og i udvalgte butikker. Her er priserne:

  Lagerplads Pris i DKK
iPod Touch 7. gen 32GB 1.799
iPod Touch 7. gen 128GB 2.699
iPod Touch 7. gen 256GB 3.599

Mere om stoffet

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. mobilsiden gik et skridt videre. d. 27/5/2019 fulgte vi historien op med en artikel med temaet Huaweis og Apples næste chipsæt er i masseproduktion – Historien kan du læse her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..