Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples kommende event: det største i 30 år [BAGGRUND]

Apples kommende event: det største i 30 år [BAGGRUND]

I 1984 katapulterede Apple sig selv forrest i scenelyset med den ikoniske Macintosh - den 9. september vil de gentage succesen.

Den 22. januar 1984 brød en løbeild ud i den dengang purunge IT-branche. En anarkistisk virksomhed med en ung Steve Jobs ved roret, lancerede Macintosh. Den enkle, men revolutionerende computer introducerede peg-og-klik interfacen.

Den dag voksede Apple fra anonym virksomhed til verdenskendt brand med visioner om en enklere IT-baseret fremtid.

Læs også: Steve Jobs laver den helstøbte smartphone [BAGGRUND]

Fremtidsvisionen blev legemliggjort i ’1984’-reklamen, mesterligt orkestreret af science-fiction legenden Ridley Scott. Budskabet var enkelt: 1984 skulle ikke blive grå og autoritær som i Orwell’s dystopiske ’1984’ roman - og det kunne vi takke Apple for.

Tilbage til fremtiden

3 årtier senere vender Apple tilbage, nu uden afdøde Jobs, til epicentret for Mac-hed. Macrumors bekræfter, at den 9. september afholdes et presse-event i selvsamme ’Flint Center for the Performing Arts’ hvor ikoniske Macintosh fik sin debut.

Valget af centret skaber forventninger. Dels er centret indskrevet i Apples arvemasse som et ikonisk venue, samtidig kan det rumme langt flere journalister, branchefolk og analytikere end i forgangne lokationer. Det bliver stort det her.

Hemmelighedskræmmeriet omkring Flint Center er derfor også enormt. En mindre hær af sikkerhedsvagter patruljer området, hvor de bevogter en tre-etage høj konstruktion opført inde i centret.

Mere hype til bålet

Apple invitationen beklager, egentlig lidt ironisk, at de ønsker de kunne røbe mere: ”wish we could say more”. Det er der imidlertidig flere topfolk i og omkring Apple-ledelsen der har.

Apples iTunes direktør Eddie Cue skruede forventningerne op tilbage i maj, ved at udtale at ’ Vi har de bedste produkter i pipelinen som jeg har vidnet i min 25 år hos Apple

Jim Dalrymple, industri-analytiker og nær ven af Apple-boss Tim Cook, lægger heller ikke fingre imellem når han tweeter om Apples kommende event: ’Hold da kæft folkens. Hold på hat og briller, det bliver en vild rutsjetur

Bag om hemmelighederne

Al den tys-tys og al den hype, rejser et spørgsmål: Hvad er det dog Apple brygger på? Svaret skal findes i en række læk fra komponent-leverandører. De peger på en stribe nye produkter: to nye iPhones og et smartwatch.

Først og mest centralt bliver den kommende iPhone-afløser. Indtil videre udelukkende omtalt som iPhone 6, men navnet kan muligvis blive kort og godt: iPhone.

Se også: iPhone 6 fotos: ekstremt tynd, rundere og med nye knapper

Lækkede billeder peger på en større og tyndere mobil, der vil arve forgængerens funktioner som fingeraftrykslæser og metalkonstruktion. Displayet vil derimod opleve vokseværk og krybe op til 4,7 tommer. Foretrækker du en mindre mobil vil nuværende iPhone 5c sandsynligvis blive eneste kompakte iPhone i porteføljen.

I den anden ende af spektret vanker en telefon/tablet hybrid: en phablet. Navnet er uvist, men rygtemøllen tror på enten iPhone 6L eller iPhone Air.

Den store mobil vil huse en 5,5 tomme stort display i et ekstremt tyndt format. Dermed vil Apple lappe et hul i deres line-up for phablets hitter - især i de asiatiske vækstmarkeder.
Design, funktioner og materialevalg vil utvivlsomt læne sig op ad iPhone 6. Uofficielle kilder peger dog på at iPhone 6L vil blive mere muskuløs end lillebror iPhone 6.

'Dummies' eller testmodeller viser størrelsesforholdet mellem iPhone 5s og de kommende iPhones
'Dummies' eller testmodeller viser størrelsesforholdet mellem iPhone 5s og de kommende iPhones

Mere end et iWatch

Sidste brik i det kommende event forventes at blive et smartwatch. Indtil videre er uret døbt iWatch, men navnet er endnu ikke bekræftet.

Fysisk bevis for iWatch’en er hverken blevet set, hørt eller lækket nogen steder endnu. Men Re/codes John Paczkowski, samme kilde som lækkede datoen for Apples 2014 event, tror på lancering den 9. september. Samtidig kan der følges et spor af krummer fra junis måneds WWDC-udviklermesse hos Apple.

Til WWDC løftede Apple sløret for HealtKit, et udviklingsværktøj der skal samle helse og sundhedsdata sammen med selftracking-app’en Health. Dermed er softwaren klar til at holde styr på vægt, søvnrytmer, kalorieforbrug og meget mere. Nu mangler der bare hardware på bordet.

Læs også: Apple satser på sundheden med iOS 8

Kommende iWatch vil fokusere på sundhed
Kommende iWatch vil fokusere på sundhed

Hvornår kan man så få den nye iPhone?

Traditionelt går der ikke længe mellem præsentation og levering hos Apple. Hvis ellers Apple fastholder den traditionen vil de første iPhones langes over disken ugen efter den 9 september, altså tirsdag den 16. september.

Danske købere plejer at blive serveret i anden runde og der kan derfor gå en uge eller to før de kan overtrækket dankortet. Prisen er endnu uvist, men vil sandsynligvis ligge i samme lag som iPhone 5s lanceringspris på 5.399,- kroner og 6.999,- kroner for henholdsvis 16 og 64 GB-versionerne.

Mobilsiden.dk vil dække selve lancerings-eventet tirsdag den 9. september fra kl 19.00 dansk tid og du vil kunne følge med her.

Læs også: Samsung Galaxy Alpha: derfor kommer den

En af de første protyper på iPhone 6
En af de første protyper på iPhone 6
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mup 29-08-2014 20:52:44

Bliver spændende at høre alle Iphonefansene forklare, hvorfor de lige pludselig er glade for en stor skærm... Det har jo altid været deres yndlings argument, når de skulle forklare hvorfor de ikke vil have en andriodtelefon, at de synes den fyldte for meget, og at Iphoneskærmen var HELT perfekt...
Puha... De får det svært nu :-)

13 10
TF 29-08-2014 23:02:10

Mon ikke der er flere gode grunde til at vælge iphone end den ene :-) og vis alle andre kan vende sig til større og større skærme så kan iphone brugere nok også ;-)

5 6
Jonas Kastbjerg 29-08-2014 18:44:48

Synes generelt af producenterne får alt for meget hype på produkter der ikke er ligeså banebrydende som medierne gør dem til.

3 2
Bo 29-08-2014 12:29:58

Den hype har man set før - faktisk hver gang Apple skal lancere noget. Og medierne hopper altid i med begge ben og gejler hysteriet op.

22 18
TF 29-08-2014 14:18:45

Hvorfor brokker folk som dig sig ikke når medierne hyper samsungs smarture, google glass osv osv

13 18
SørenB 30-08-2014 09:36:35

Det gør de også. Nu har Apple jo ikke lanceret nogle konkrete produkter, og det Bo kommenterer på er selve hypen (altså ikke af et produkt, men bare den sædvanlige opgejling af pressekorpset før en præsentation), som Apple er verdensmestre i forhold til konkurenterne.

6 3
TF 30-08-2014 14:14:29

Der er masser af andre produkter der bliver hypet lige så meget og feks i google glass tilfælde enda mere og det høre vi aldrig et pip fra folk som bo om.

2 9
Peter Frederiksen 01-09-2014 08:41:45

Jo da, vi høre da fra BO og Google Glass...

http://goo.gl/7UR1wI

3 0
SørenB 30-08-2014 17:36:42

Som jeg skrev, så tror jeg ikke Bo henviser til specifikke produkter men mere Apples fantastiske evne til at skabe en hype om sine produktevents uden at sige noget som helst konkret. Men det må Bo vel hellere selv stå på mål for.

Google Glass (som dårligt lader sig sammenligne med noget Apple har lavet) er i min optik det fuldstændig modsatte, da der her er et produkt som på ingen måder er hemmeligt, men som til gengæld ikke er færdigudviklet. Det er stadig i en semi-tilgængelig public beta tilstand, primært for US borgere. Til gengæld har der være massiv pressedækning af Google Glass stort set siden udviklingen startede.

Jeg synes ikke du kan sammenligne de to 'hypes' uden at kommet til at overgeneralisere. Apples hype er en velspunden tilbagevendende begivenhed hver gang der nærmer sig et nyt produkt, som konkurrenterne kun kan ønske sig men aldrig kopiere.

7 2
TF 30-08-2014 22:08:16

Hype er hype.

0 4
Bo 29-08-2014 15:48:19

Folk som mig? Du går ud fra, at folk som tillader sig at kritiserer en kæmpe hype om Apples produkter på en eller anden måde er i en klub, hvor vi snakker sammen om, hvordan vi koordinerer vores kritik?

13 10
TF 29-08-2014 15:56:26

Nej jeg tror bare der er mange som dig der brokker sig over apples hype men aldrig siger et ord om alle andre produkter der også er masser af hype om.

9 18

Om brug af cookies