Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples "Kontinuitet" forener Mac med iOS 8 i efteråret

Apples "Kontinuitet" forener Mac med iOS 8 i efteråret

Selvom Apples produkter altid har arbejdet godt sammen, så er der i efteråret endnu større grund til at holde æblerne samlet.

It-giganten Apple er velkendt for at forene deres produkter, og derved sikre en pålidelig brugeroplevelse på tværs. En stor del af den fortjeneste lægger blandt andet i skytjenesten iCloud, der blev lanceret med iOS 5 i 2011. 

Apple præsenterer iOS 8 - se de nye funktioner her

Forud for mandagens udviklerkonference var der forventninger til et forøget samarbejde mellem iOS og OS X(styresystemet på Mac), men alligevel overraskede Apple med innovative funktioner, som mange brugere vil få glæde af i efteråret, når iOS 8 og OS X Yosemite udrulles officielt. 

Kontinuitet på tværs
Apple præsenterede mandag aften "Kontinuitet" som del af iOS 8 og Yosemite. Der er ikke tale om en ny funktion du skal lære eller manuelt aktivere via Kontrolcenteret eller Indstillinger. Det handler om forskellige tiltag, der letter den daglige brug, og forener Mac computere med iOS enheder på en helt ny måde.

I nedenstående video fra CNET kan du se funktionerne præsenteret fra mandagens event. Først og fremmest så oplyser Apple, at AirDrop funktionen nu endelig kommer til at fungere imellem Mac og iOS, hvilket har været et kæmpe ønske hos brugerne. 

Derudover så vil den nye "Handoff" feature kunne genkende om dine enheder nærmer sig hinanden. På iOS enhederne vil der på låseskærmen være et lille app-ikon som, på samme måde som kamera-genvejen, kan trækkes op og altså bringe dig videre hvor du slap. På Mac vil der istedet dukke et ekstra ikon op længst til venstre i dock'en. 

Disse nye tastaturer kommer til iOS 8

De fleste iOS-brugere er i forvejen vant til at bruge iMessage, da de synkroniseres gnidningsfrit på tværs af både iOS og Mac, men sms-beskeder og almindelige telefonopkald kommer altså stadig kun til iPhone med teleselskabets sim-kort. Det er dog ikke længere tilfældet, da Mac og iOS enheder uden sim-kort til efteråret kan modtage, besvare og foretage opkald og sms. 

Sidst men ikke mindst så har Apple forenklet internetdelingen, der hidtil har krævet parring med adgangskode. Efter iOS 8 og Yosemite opdateringen til Mac, så vi denne parring altså kunne ske med ét klik og uden behov for adgangskode.  

Kilde: CNET

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies