Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples nye forældrekontrol kan let omgås

Apples nye forældrekontrol kan let omgås

Apples seneste iOS-opdatering har en fejl, der potentielt kan ramme børn.

Foto: Apple

I tirsdags lancerede Apple iOS 13.3, hvor en af kernefunktionerne er kontaktbegrænsning, der lader forældre begrænse, hvem deres børn kan kommunikere med.

Læs også: Rapport: Apple vil lancere iPhones to gange om året

Desværre har man fundet en række fejl i forbindelse med iClouds kontaktsynkronisering, der betyder, at den nye forældrekontrol kan omgås uden den store indsats. I sidste ende betyder det, at børn kan få adgang til kontakter, som forældrene ellers har blokeret.

Med et Apple Watch, kan man omgå kontaktbegrænsninger i sin iPhone.
Med et Apple Watch, kan man omgå kontaktbegrænsninger i sin iPhone.
Foto: Mobilsiden.dk

Apple har selv bekræftet, at de arbejder på en rettelse af problemet. Det er dog en streg i regningen for et firma, der bryster sig af sin sikkerhed og privatlivspolitik - især når fejlene findes i funktioner, der delvist har til formål at beskytte børn mod kontakt med fremmede.

Der er angiveligt flere måder at omgå forældrekontrollen, og det virker heldigvis kun, hvis telefonens kontakter ikke er gemt via iCloud. CNBC, der har fundet fejlen, forsøgte sig i første omgang med at blokere kommunikation fra telefonnumre, der ikke var gemt som kontakt i telefonbogen - altså fremmede eller ukendte numre. Da de så forsøgte at læse en SMS fra et ukendt nummer, meddelte telefonen, at nummeret var blokeret. Men ved en simpel tilføjelse af nummeret til sine kontakter, blev der igen åbnet for adgang til kommunikation med det ukendte nummer, og beskeden kunne både læses og besvares.

Læs også: Samsung Galaxy S10 og Note10 får rettet fejl i fingeraftrykslæseren

CNBC fortæller også, at man kan omgå restriktionerne ved hjælp af et Apple Watch. Hvis man beder Siri om at foretage et opkald, eller sende en besked, til et nummer, man ikke har gemt i telefonbogen, så vil Apple Watch foretage handlingen uanset om det pågældende nummer er gemt i telefonen eller ej.

Apple har endnu ingen tidshorisont på, hvornår fejlen er rettet, men anbefaler brugere at ændre deres kontaktsynkronisering til iCloud, hvis man benytter sig af en anden tjeneste, som eksempelvis sin Gmail.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies