Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apples opdatering ikke sikker

Apples opdatering ikke sikker

Opdateringen til iPhones og iPads, som skulle gøre det sikkert at sende beskeder er ikke sikker, hævder sikkerhedsfirma

<br /><br /><br /><br />
I fredags sendte Apple en opdatering ud til iPhones og iPads, som skulle gøre det sikkert at sende og modtage beskeder fra et delt netværk. Problemet resulterede i kort process fra Apple, der hurtigt fik sendt 7.0.6 opdateringen til iOS på banen, men nu er der problemer med sikkerheden igen. Denne fejl findes også på OS X 10.9.0 og 10.9.1, og der har Apple endnu ikke udsendt en opdatering.

Sikkerhedsfirmaet FireEye skriver mandag i en blog, at de havde fundet huller i sikkerheden på iPhones og iPads, der kørte med iOS i 7.0.4, 7.0.5 og 7.0.6, og også i 6.1.x.

Læs også: Apple udsender fejlrettelser med iOS 7.0.6

Sikkerhedsbristen består i, at det er muligt for andre at installere en app, der kan køre i baggrunden, som så kortlægger alle tryk på telefonen eller tabletten, det såkaldte keylogging, og så sender de data til en server.

Testet i praksis

Firmaet FireEye har formået at lave en såkaldt 'proof of concept'-app, der er kommet igennem Apples systemer og ind i App Store. Her har appen med succes kortlagt og videresendt de data, den har opsamlet, så FireEyes medarbejdere har kunnet følge med.

Det er både lykkedes at kortlægge de fysiske knapper og så tastaturet, der kan hentes frem på skærmen på iPhone eller iPad.

FireEye siger, at den eneste måde at beskytte sig over for dette på er, ved at lukke alle apps, der kører i baggrunden, indtil Apple udsender en opdatering, der løser problemet.

Apple har ikke kommenteret på dette.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Christian Taburnal Rasmussen 26-02-2014 07:09:40

tilsyneladende ikke i dette tilf

0 0
John Vinter 26-02-2014 07:09:15

Alt folk vil bryde, kan brydes... i teorien er intet sikkert :)

4 0
25-02-2014 21:40:00

Det kan ikke passe. Apple tester jo alt, s

5 5

Om brug af cookies