Apples Passbook sagsøgt for patentkrænkelse

Rygte: Det forlyder en førende udvikler af internet- og software har lagt sag an mod Apples Passbook for patentkrænkelse.

Apples Passbook sagsøgt for patentkrænkelse

Ameranth, en førende udvikler af internet- og softwareløsninger til blandt andet restauranter og hoteller, har ifølge rygterne lagt sag an mod Apples Passbook. De hævder der er tale om en patentkrænkelse. Passbook er en digital ”tegnebogs” applikation. Det skriver Appleinsider.com.

 Vi har testet Passbook på iPhone – den digitale tegnebog

Apples Passbook applikation er først ved at være på vej frem, men allerede nu møder den altså modstand da Ameranth angiveligt skulle have indgivet en klage til US District Court for Southern District of California.

Det der skulle være problemet er Passbooks evne til trådløs synkronisering, det er dog ikke kun Apple som Ameranth er efter – Hilton, Mariott og Hyantt har de også anklaget for krænkelse af trådløse synkroniserings patenter.

De patenter Ameranth angiveligt sagsøger Apple for krænkelse af er:

  • U.S. Patent No. 6,384,850 for “Information management and synchronous communications system with menu generation”
  • U.S. Patent No. 6,871,325 and U.S. Patent No. 6,982,733, both continuations of the ‘850 patent
  • U.S. Patent No. 8,146,077, a continuation of the ‘850 and ‘733 patents.

 

Om der er en sag og hvordan den udvikler sig er uvist i skrivende stund.

Ameranth’s 21st Century Restaurant system, der ejer de patenter de mener Apples Passbook krænker

Efterfølgende om sagen

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden gik videre med sagen. 3/10/2012 kom der nyt i sagen med sagen om Apple Maps er mere data-effektiv end Google Maps – Den videre historie om temaet finder du her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.