Apples ”The new iPad” er værdiløs på 4G LTE i Danmark

Når The New iPad kommer til Danmark er den fuldkommen værdiløs på det lynhurtige 4G LTE-netværk, oplyser Telia.

Apples ”The new iPad” er værdiløs på 4G LTE i Danmark

Den tredje iPad med det officielle navn ”The new iPad” har udover en hurtig processor, ultra høj skærm-opløsning også mulighed for at gå på nettet via 4G LTE netværk.

Netop 4G LTE er teleselskaberne i Danmark i fuld gang med at rulle ud. I den sammenhæng er Telia længst fremme, og tilbyder 4G LTE adgang i over 100 byer.

Normalt når der annonceres nye produkter i USA som har betegnelsen 4G LTE, vil disse ikke virke på de netværk vi har i Europa, blandt andet fordi at frekvenserne ikke er de samme.

Med The new iPad bliver det ikke anderledes.

I pressemeddelelsen skriver Apple, at enheden vil forbinde til 4G netværk over hele verden, inklusive AT&T og Verizons 4G-masteri USA – bare ikke i Europa og Danmark.

 – ”De frekvenser Apple har oplyst er dem produktet kommer med, og det er ikke de frekvenser, som vi benytter i Danmark på 4G LTE,” siger Telias adm. direktør Søren Abildgaard til Mobilsiden.dk.

Han ønsker ikke at kommentere yderligere på problematikken om, at Apple lancerer et produkt med 4G LTE, der ikke fungerer i denne del af verden.

Den nye iPad er klar til salg i Danmark den 23. marts 2012.

Læs også:
Læs alt om The new iPad
Forskellen på iPad 2 og The new iPad
Overblik: Apples iPad-event
Nu falder prisen på iPad 2
Baggrund: Sådan giver teleselskaberne hurtig hastighed på 3G

Seneste nyt i fortællingen

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 8/3/2012 var der nyt om emnet i en vinkel omkring Prisfald på iPad 2: Nu til under 3.000 kroner – Følg den videre udvikling her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.